Nieuws

Oranje Vrouwen teleurstellend 29ste op WK: 'Dit is absoluut niet waar we voor kwamen'

Het Nederlands vrouwenteam is op een teleurstellende 29ste plaats geƫindigd op het WK voor landenteams. De mannen werden een week eerder 10de in Abu Dhabi.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Op de National Course van Abu Dhabi Golf Club werd er in teams van drie speelsters gespeeld. In elk van de vier rondes telde de twee beste scores per team. Er stonden 36 teams aan de start. Lynn van der Sluijs, Rosanne Boere en Anne-Sterre den Dunnen vertegenwoordigden Oranje en na 72 holes eindigden de vrouwen op een teamscore van +11, goed voor een 29ste plaats.

Den Dunnen eindigde individueel op de 44ste plaats met een score van +3, Boere (+8) werd 67ste, terwijl Van der Sluijs met +18 op de 96ste plaats uitkwam.  

'Slecht resultaat'

"Ik denk dat ik er redelijk kort over kan zijn: dit is een slecht resultaat", reageerde coach Dewi-Claire Schreefel vanuit Abu Dhabi. "Wij kwamen hier niet voor een medaille, maar dit resultaat is niet goed en absoluut niet waar we voor kwamen. Met dit team hadden we met goed spel een top-20 kunnen halen. Het is jammer dat we op het grootste toernooi niet het beste hebben kunnen laten zien. Als coaches moeten we onszelf, het programma en de speelsters evalueren. De speelsters zullen ook zelf kritisch naar hun eigen spel moeten kijken en hopelijk hebben ze op dit hoogste niveau ook om zich heen kunnen kijken om te zien wat er beter moet. Natuurlijk gaan we gezamenlijk alles bespreken en weer naar de toekomst werken", aldus Schreefel.  

 

wk dames oranje
vlnr: Myrte Eikenaar (captain), Rosanne Boere, Anne-Sterre den Dunnen, Lynn van der Sluijs en Dewi-Claire Schreefel (coach)

De zege in de dertigste editie van de Espirito Santo Trophy ging naar Zuid-Korea. Een totaal van -22 was genoeg voor een marge van vier slagen. Taiwan (-18) werd zeer verrassend tweede terwijl Spanje (-17) op de derde plaats eindigde. 

Uitslag

Oranje Heren: 10de plaats

Vorige week speelde het mannenteam van Oranje al het WK, dat ook op Abu Dhabi GC en ook in hetzelfde format werd gespeeld. Lars van der Vight, Jack Ingham en Benjamin Reuter - hetzelfde team als vorig jaar - eindigden na vier dagen met een totaal van -19 op de 10de plaats.

 

Al met al was het een positieve week met een goede uitslag die weergeeft waar deze jongens staan
"Met deze top-10 plaats zijn we absoluut tevreden", blikte coach Reinier Saxton terug. Na de eerste dag stond het drietal knap op een derde plaats. "Dan moet je niet je verwachtingen gaan bijstellen. Vooraf hadden we gezegd dat een top-10 goed zou zijn, en een eindklassering bij de beste vijf landen was echt top geweest. Veel landen vochten voor de plekken twee tot en met tien en het zat dicht bij elkaar."


"Alle dagen hebben we onder par gespeeld, al waren we niet in absolute topvorm in aanloop naar deze week. Ze hebben elkaar ook goed afgewisseld en alle drie uitdagende momenten gehad. Benjamin baalde dat hij zijn eerste goede ronde (66, red.) geen vervolg kon geven, Lars had een teleurstellende eerste ronde en Jack baalde van de laatste dag die hij zeer goed begon (-3 na vier holes, red.) maar helaas boven par eindigde. Al met al was het een positieve week met een goede uitslag die weergeeft waar deze jongens staan", reageerde Saxton, die in 2008 als speler voor Oranje zevende werd, de laatste keer dat Nederland in de top-10 eindigde van een WK. Eerder dit jaar werd Oranje 2de in het achtlandentoernooi en 6de op het ELTK. 

De zege werd een prooi voor Verenigde Staten. Gordon Sargent, Nick Dunlap en David Ford maakten hun status als topfavorieten waar en bleven Noorwegen en Australiƫ liefst elf slagen voor.

Uitslag

oranje mannen
 

V.l.n.r.: Reinier Saxton (coach), Lars van der Vight, Jack Ingham, Benjamin Reuter, Maarten Lafeber (bondscoach)

Lees meer over
Amateurs NGF Topgolf