Topgolf

Slaagt Dewi Weber voor de derde keer op rij? ‘Q-School is nooit leuk’

Het is een belangrijke week voor Dewi Weber. Zij wist haar tourkaart op de LPGA niet te behouden, waardoor ze opnieuw de Q-Series moet spelen. De afgelopen twee jaar slaagde ze in haar missie om via deze weg speelrecht te bemachtigen. "Q-School is nooit leuk, maar ik ga er het beste van maken."
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op de Order of Merit van de LPGA eindigde Weber op de 120ste plaats. Een plek bij de beste honderd was nodig om ook in 2024 op het hoogste niveau te mogen spelen. “Het seizoen ging helemaal niet zoals ik wilde”, vertelt ze. “Ik begon best goed, maar in het midden met veel belangrijke toernooien heb ik slecht gespeeld. Vanaf Noord-Ierland ging het beter, alleen dat was te laat. Dat is heel erg jammer.”

Ik denk alleen dat ik dat veel eerder had moeten doen

Haar beste resultaat van het seizoen was een 16de plaats. In de zestien toernooien die ze speelde, haalde ze negen cuts. “Ik denk wel dat ik progressie heb gemaakt. Ik werk sinds kort met een mentale coach en een puttcoach. De afgelopen weken zijn beide onderdelen al beter geworden. Dat is fijn voor de Q-Series en vooral voor aankomend jaar. Ik denk alleen dat ik dat veel eerder had moeten doen.”

Andere opzet

In 2021 werd Weber tiende bij de Q-Series. Vorig jaar, toen ze 101ste werd op de jaarranglijst, heroverde ze haar kaart met een 28ste plaats. Dit jaar is de opzet iets anders. “Het waren twee weken op verschillende plekken en nu is het zes rondes op twee banen. Ik ken beide banen goed en weet wat er nodig is om het te halen. Maar het hangt er wel vanaf hoe de baan speelt. Vorig jaar was het heel erg nat met dezelfde pinposities als een jaar eerder. Daarom waren de zo scores laag.”

Weber weet wat nodig is om opnieuw te slagen. “Het is belangrijk dat mijn ijzers goed zijn en door de vele ondulaties op de greens is het putten essentieel. De voorbereiding is echter niet anders dan bij een ander toernooi. Ik probeer het los te laten. Q-School is nooit leuk, maar ik ga er het beste van maken.”

Donderdag begint de marathon over 108 holes op de Magnolia Grove Golf Course in Alabama.

Lees meer over
Dewi Weber LPGA Topgolf