Nieuws

Europees kampioen Richard Kluwen gehuldigd in Tilburg: 'Ze kwamen erachter via mijn buurman'

Naar aanleiding van zijn Europese titel op het EK voor golfers met een beperking is Richard Kluwen vrijdag gehuldigd. Hij werd uitgenodigd door de gemeente Tilburg. "Ze zijn heel erg bezig om de lokale sporters te eren."

De wethouder van sport Maarten van Asten nodigde Kluwen uit op het gemeentehuis. "De gemeente Tilburg wil graag mensen in het zonnetje zetten die een speciale prestatie hebben geleverd. Zeker ook invaliden", vertelt Kluwen. "Via mijn buurman zijn ze erachter gekomen dat ik Europees kampioen ben geworden. Nu sta ik echt bij ze op de radar."

Toen kwam echt het besef dat ik het weer geflikt heb

Samen met Van Asten was de organisatie van het Tilburs Sportgala aanwezig. "Ze hebben mij direct uitgenodigd. Dat zijn leuke dingen. Waarschijnlijk zijn dat 98 procent valide sporters en dan komt er zo'n halve tamme bij", lacht Kluwen. Hij kreeg een mooi aandenken voor zijn derde Europese titel op rij. "En er is een groot spandoek opgehangen bij mijn club Prise d'Eau van vier bij acht meter. Toen kwam echt het besef dat ik het weer geflikt heb."

Vrijdag heeft Kluwen een uur zitten praten met de wethouder. "Wij kenden elkaar al een beetje, maar het was mooi om even één op één met elkaar te praten. Er ging een wereld voor hem open. Het is niet alleen een toernooi, maar er komt veel meer bij kijken om Europees kampioen te worden."

Richard Kluwen op Prise d'Eau

Terugkijkend op het EK in juli is Kluwen vooral trots. "Ik had niet verwacht te winnen op The Dutch, omdat ik niet goed speelde. Op de laatste dag dacht ik zelfs aan stoppen. Maar mijn caddie heeft mij erdoorheen gesleept. Na het toernooi ben ik meteen op vakantie gegaan en dat was heel lekker. Anderhalve maand heb ik mijn clubs niet aangeraakt en dat was ook wel prettig. De voorbereiding kostte namelijk veel tijd en de druk werd steeds heel erg opgebouwd."

Seizoensafsluiting in Portugal

Dit jaar staat er nog één toernooi op de planning voor Kluwen. "Over een paar weken ga ik naar Portugal voor de afsluiting van het seizoen. De slotwedstrijd van de EDGA (European Disabled Golf Association, red.) is daar. Ik ben daar nu zes keer geweest. Dat voelt een beetje als thuiskomen. De komende tijd ben ik dus veel te vinden op de drivingrange. De baan mag ik momenteel niet in met mijn paragolfer vanwege de natheid."

Richard Kluwen plakaat gemeente Tilburg
Lees meer over
Topgolf NGF