De baan op

De Treeswijkhoeve en Restaurant Kasteel Heemstede beste 'golfbaanrestaurants' in Lekker500

De jaarlijkse Lekker500 is uit. Dat is een lijst met de beste restaurants van Nederland. GOLF.NL nam de lijst onder de loep en heeft negen links gevonden met golfbanen en -clubs.
Beeld: Hole 18 Golfbaan Fotografie

Beeld: Hole 18 Golfbaan Fotografie

Lekker beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Zo komt een gids tot stand voor de echte restaurantliefhebber. De kernwaarden zijn betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis.

De nummer één is al jaren De Librije in Zwolle. "Met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift weten Jonnie en Thérèse Boer wederom de eerste plaats vast te houden in dé lekkerste restaurantgids van Nederland", meldt Lekker500. Het driesterrenrestaurant ligt op nog geen vijf kilometer van Golfclub Zwolle, maar wij zoeken het nóg dichterbij: binnen anderhalve kilometer van de golfbaan.

De Treeswijkhoeve

Het beste scoort De Treeswijkhoeve, op steenworp afstand van Eindhovensche Golf. Het restaurant, dat al meer dan dertig jaar bestaat, is nummer 22 op de lijst. Sinds 2013 heeft het restautant twee Michelinsterren. "Het is een ervaring, die nog intenser wordt dankzij de creativiteit van de chef. Hij durft te combineren, contrasten te creëren, maar houdt de smaken altijd in balans. Zijn wildbereidingen moet je zeker uitproberen", aldus een Michelin-inspecteur.

Restaurant Kasteel Heemstede

Vlak daarachter vinden we Restaurant Kasteel Heemstede, dat gevestigd is in een souterrain. Deze luxe eetgelegenheid ligt naast de Utrechtste Golfclub in Houten en staat 25ste. Chefkok Ollie Shuiling zorgde er twee jaar geleden voor dat het restaurant opnieuw een Michelinster kreeg. Het oorspronkelijke buitenhuis is gebouwd rond 1645, maar brandde in 1987 volledig af. De renovatie was in 2002 pas afgerond. Een Michelin-inspecteur: "Kraakverse topproducten, hemels diepgaande sauzen en inventieve bereidingen die volume en verrassing creëren. Met enkele elementen geeft hij herkenbare smaken een extra dimensie. Dit is een waar sprookjeskasteel."

Chef-kok Tonny Berentsen van de Kromme Dissel op de golfbaan

Chef­kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel

Verder staan er nog vier restaurants in de top-100 met een link naar een golfbaan: De Heeren van Harinxma (40) bij Golfclub Lauswolt, De Kromme Dissel (54, foto) bij Golfclub Heelsum, 't Ganzenest (68) bij Rijswijkse Golfclub en nieuwkomer Rantrée (100) bij De Maastrichtsche - International Golf Maastricht.

Ook Noble Kitchen (Bernardus Golf), 't Amsterdammertje (Golfclub Old Course Loenen) en Flicka (Golfschool de Dorpswaard) staan in de Lekker500.

Wil je weten hoe de Lekker500 er verder uitziet? Bestel hier het magazine.

Lees meer over
Culinair Banen Clubs