Nieuws

5 apps die golf nóg veel leuker maken

Telefoon mee de baan in? Dat mag. Zolang je er maar voor zorgt dat je het spel niet ophoudt en andere mensen niet tot last bent. Dus je telefoon uit je zak of golftas halen voor het raadplegen van een van onderstaande apps? Zeker doen! Het maakt je golfbeleving nog completer.

Rhododendron of azalea?

Een van de leuke dingen aan golf is dat je buiten in de natuur bent. Omringd door de mooiste bomen, struiken en platen. Wil je weten welke planten? Gebruik dan de app van Pl@ntNet. Maak een foto van een voor jou onbekende plant, upload hem in de app en je ontvangt niet alleen de naam van de plant maar ook wat extra info (om je golfmaatje mee te imponeren!). De app herkent meer dan 20.000 soorten.

Tsjilp- tsjilp

Nu ken je die plant, maar weet je dan ook welk vogeltje daar zo mooi zingt? Geen nood, de techniek staat voor niets, want ook daar bestaan meerdere apps voor. Zoals de Merlin Bird ID app, waarmee je op basis van een foto, maar ook op basis van geluid, een vogel kan herkennen. We zullen er alvast een verklappen, want tsjilp-tsjilp... dat is een mus.

Golfen in de wind

Hoewel wind niet echt bepaalt of je wel of niet gaat spelen, kan het wel bepalen hóe je speelt. En bijvoorbeeld welke clubs je in je tas stopt. Misschien wil je liever een lange ijzer in je tas stoppen in plaats van die hybride. Check daarom altijd de Windy app voordat je de baan in gaat en bekijk ook zeker deze tips voor golfen in de wind.

Perfect golfweertje!

De app van Golfweather.com biedt een gedetailleerde weersverwachting voor zeven dagen op meer dan 40.000 golfbanen wereldwijd. Het unieke aan de website en app is dat de data worden verzameld vanuit de precieze locatie, de golfbaan, en niet vanuit een vliegveld of stad in de buurt.

Je kunt een baan zoeken op naam, via continent, land en streek of op basis van je actuele locatie (courses near me). De verwachting wordt per drie uur weergegeven met kernwoorden, temperatuur, windkracht en hoeveelheid regen. Ook handig (voor het boeken van een tee time): de precieze tijden van de zonsopkomst en -ondergang. Voor een snel overzicht kun je een lijstje van maximaal vijf favoriete banen maken. Helaas is de app alleen te downloaden voor Apple. Android-gebruikers kunnen natuurlijk wel de website raadplegen.

Must have

Ja en deze kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje: de GOLF.NL app. Met de app GOLF.NL registreer je scorekaarten, reserveer je starttijden, houd je al je golfprestaties bij en deel je deze met je golfvrienden. Ook je digitale NGF-pas zit in de app. Een must have op de telefoons van alle Nederlandse golfers.

Lees meer over
Fun Natuur