Topgolf

Holmey laat zich zien op LET, drie Nederlanders verliezen play-off

Ondanks een geweldige eerste ronde zat er geen topresultaat in voor Lauren Holmey op de Ladies European Tour in Zuid-Afrika. Marit Harryvan was wel heel dichtbij een overwinning op de LET Access Series. Zij verloor in een play-off, net als Alps Tour-spelers Davey Porsius en Lars Keunen. Er was deze week geen toernooi op de DP World Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het Joburg Ladies Open kende na de eerste ronde één leider. Dat was de Nederlandse Holmey. Mede dankzij vijf birdies op rij tekende ze voor ronde in 67 slagen (-6). Het leek de basis te zijn voor een heel goede week, maar na woensdag had de 20-jarige rookie het moeilijk. Door een 79 in de tweede ronde zakte ze weg op het leaderboard.

Holmey haalde wel de cut, net als Romy Meekers. Voor Pasqualle Coffa en Nikki Hofstede was het toernooi na donderdag voorbij. Na rondes van 75 en 79 moest Holmey genoegen nemen met de 56ste plaats. Meekers, die na 18 holes elf slagen meer had dan Holmey, eindigde als 51ste en werd daarmee de beste Nederlandse.

Het toernooi van de Ladies European Tour (LET) werd gewonnen door Lily May Humphreys. De jonge Engelse had aan het begin van de week pas één top 10 op het hoogste niveau. Dat gebeurde vorig jaar tijdens het Big Green Egg Open in Nederland. Ze begon de laatste ronde op de Modderfontein Golf Club op de gedeeld zesde plaats, maar niemand had een antwoord op haar slotronde van zes onder par. De Spaanse Ana Pelaez Trivino en Moa Folke uit Zweden werden tweede op twee slagen van Humphreys.

Uitslag

Net niet voor Harryvan

Op de LET Access Series leek de Nederlandse Marit Harryvan haar eerste overwinning te gaan boeken op het tweede niveau van Europa. Ze begon de laatste ronde als vierde, maar met nog twee holes te gaan had ze plots een voorsprong van twee slagen. De par 5 17de van Golf Club Peralada bleek een scherprechter, want op die hole noteerde ze een dubbel bogey. Een play-off met vijf vrouwen was vervolgens nodig om de winnaar te bepalen van de Santander Golf Tour in Girona.

Na vier play-offholes waren er nog twee kanshebsters: Harryvan en de Française Lucie Andre. Zij maakten telkens par en zagen de tegenstanders één voor één afvallen. Een bogey volstond vervolgens voor Andre, omdat Harryvan na een 3-putt niet verder kwam dan dubbel bogey.

Uitslag

Nederlanders in play-off op Alps Tour

Op de Alps Tour zag het er lang naar uit dat Porsius met een toernooizege terug zou keren uit Egypte. Na twee rondes meldde hij zich bovenaan het klassement samen met de thuisspelende amateur Issa Abou El Ela. Beide spelers maakten een 69 (-3) in de laatste ronde van het Red Sea Little Venice Open. Ze kwam daarmee uit op een totaal van -14, net als landgenoot Keunen en Quim Vidal uit Spanje. Keunen speelde de laatste tien holes in zeven onder par om zich op knappe wijze te plaatsen voor de play-off.

De beslissing viel op de derde play-offhole toen Vidal een putt van vier meter maakte voor birdie. “Heel zuur, maar mijn spel voelt goed”, reageerde Porsius (foto). “Het viel net niet mijn kant op. Ik was deze week volledig in controle, alleen maakte ik de eerste en derde ronde weinig putts. Voor nu ga ik het putten een beetje bijschaven en dan maar het eerstvolgende toernooi pakken.”

Davey Porsius met putter
Beeld: Alps Tour

Keunen keek ook terug op een goede week. “Helaas kon ik het in de play-off niet afmaken. Mijn spel was nog niet waar het moet zijn, maar het is positief dat er wel goede scores uitkomen. Het volgende toernooi op de Alps Tour is pas over zes weken, dus nu is het tijd om hard aan mijn spel te werken.”

Na twee toernooien staat Porsius derde op de Order of Merit. Keunen is de nummer zes op de ranglijst, terwijl Kiet van der Weele vijftiende staat.

Uitslag

Lees meer over
LET LET Access Alps Tour Topgolf