KLM Open

Lars van der Vight gaat na KLM Open óók met trofee naar huis

Met een birdie op de laatste hole tekende Lars van der Vight precies voor het passende einde wat zijn week in het KLM Open verdiende. De 20-jarige amateur uit Eindhoven beleefde op Bernardus zijn finest hour in golf en werd beloond met de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateur.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Van der Vight keek na zijn ronde vandaag terug op misschien wel zijn mooiste week uit zijn nog jonge carrière. Met zijn hele familie aan de zijlijn speelde Van der Vight op de slotdag weliswaar niet zijn beste ronde van de week, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat dat betreft waren de vrijdag (69) en zaterdag (70) de betere dagen. Daarmee legde hij de basis voor een plek net buiten de top-50, maar voor de Chinese amateur Wenyi Ding. Die twee duelleerden vandaag om de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateur in het KLM Open.

Putten

“Vooraf had ik natuurlijk voor dit resultaat getekend”, zei Van der Vight, speler van de Nederlandse amateurselectie van de NGF. “Als je me vraagt wat daar deze week aan heeft bijgedragen, dan is dat zeker mijn putten. Daar heb ik slagen op gewonnen ten opzichte van de rest. Ik vind het ook leuk, putten, en besteed daar veel tijd aan.”

Van der Vight noemde het ook “vet” dat hij vandaag samenspeelde met Marcel Siem en Marcus Helligkilde. “Je ziet dat die jongens bijna alles goed doen en weinig fout. Maar toevallig deed ik het in de ronde net iets beter dan zij.”

Amateurleven

Voor Van der Vight wacht nu weer het leven in amateurtoernooien. De komende weken niet de minste. “Ik speel de St. Andrews Links Trophy, het Brits amateur en daarna het Europees amateur. Een mooi rijtje.”

Professional worden, dat staat nog niet op de korte termijn op zijn agenda. “Daarvoor heb ik als amateur nog te weinig gepresteerd”, zei hij eerder deze week. Maar genieten van een week in de wereld van professionals, dat smaakt natuurlijk wel naar meer.

Lees meer over
KLM Open NGF Topgolf