KLM Open

Pablo Larrazabal ziet zijn kans op KLM Open schoon na falen Jorge Campillo

Nog één ronde en dan wordt er weer een naam toegevoegd aan de trofee van het KLM Open. Wie weet welke naam mag het zeggen, want vandaag maakte maar weer eens duidelijk dat er in 18 holes heel veel kan gebeuren. Vraag het Jorge Campillo.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Een triple bogey op 8, uit het niets. Campillo moet er van zijn geschrokken. Tot dan was er namelijk weinig aan de hand. De Spanjaard, die op de eerste dag het fundament legde voor een glansrol in dit toernooi, stond op een gegeven moment zelfs vijf slagen los. Maar die triple bogey bracht de achtervolgers plots weer een stuk dichterbij. Uiteindelijk zelfs langszij.

Hier en daar kwam Campillo vervolgens een paar keer goed weg. Maar niet op 17. Weer op een par-3 sloeg hij de bal opnieuw in het water (twee keer zelfs) en weer leidde dat tot een zure triple. Campillo viel terug naar -6 en zelfs uit de top-10.

Aan het einde van de rit was de leider in het toernooi nog wel van Spaanse komaf, maar wel met een andere naam: Pablo Larrazabal. De temperamentvolle Spanjaard, die nog niet zo lang geleden ook al in Zuid-Korea won, profiteerde met een ronde 67 en staat na drie dagen op -10. Met spelers als Rasmus Højgaard (-9), Adrian Otaegui (-9) en Adrian Meronk (-8) nog dicht in de buurt, kan ook Larrazabal zich uiteraard nog niet rijk rekenen.

Wegpoetsen

Helaas behoorde Joost Luiten vandaag al snel niet meer tot de eerder genoemde achtervolgers. Met de Nederlander wilde het opnieuw, na een moeizame dag gisteren, niet vlotten. De eerste birdie viel pas op 15, door Luiten enigszins cynisch begroet met een enkele vuistbewegingen in de lucht. Die had hij nodig om een eerdere bogey weg te poetsen.

Als de putts morgen vallen, kan ik hier zeker heel laag gaan

Met level par schoot Luiten niets op. “Ik sloeg de ballen niet dichtbij genoeg, dan wordt het vrij lastig. Ik geloof absoluut nog in een goed resultaat, want als de putts morgen vallen, kan ik hier zeker heel laag gaan. Ik hoop dat ik het kan laten zien aan het publiek, want de support hier is fantastisch.”

Joost Luiten dag drie KLM Open
Beeld: Getty Images

Mentaal

Luiten staat na drie dagen in de top-15 en met -5 gelijk met Rowin Caron. Mocht laatstgenoemde die positie morgen consolideren, dan is dat een resultaat waarmee hij meer dan tevreden kan zijn. Toch had de 30-jarige Brabander, die op de kleinere tours in Amerika speelt, wel wat op zijn spel aan te merken. “Ik miste veel ballen aan de verkeerde kant van de greens. Maar ik heb vertrouwen in mijn korte spel. En putten gaat goed. Ik zie de lijnen. Mentaal zit ik er ook goed in.” Luiten en Caron spelen morgen samen in een flight (11.05 uur), Andy Sullivan is de derde speler.

Rowin Caron dag drie KLM Open
Beeld: Getty Images
Dit zijn de mooie momenten, zeker om als amateur met de tourspelers mee te spelen

Beste amateur

De vier andere Nederlanders konden om verschillende redenen met opgeheven hoofd van de baan stappen. Voor Lars van der Vight kan het KLM Open echt niet meer stuk. De enige overgebleven Nederlandse amateur speelde voor de tweede keer deze week en tweede opeenvolgende dag onder par. Hij duelleert morgen met de Chinees Wenyi Ding om de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateur in het KLM Open. Van der Vight geniet met volle teugen. “Dit zijn de mooie momenten, zeker om als amateur met de tourspelers mee te spelen. Vanaf de tee was ik niet altijd even goed, maar mijn putten was super. Ik wil graag beste amateur worden, maar het is niet echt iets waar ik mee bezig ben. Wanneer ik professional word? Aan het einde van volgend jaar. Ik ben pas 20 en vind niet dat ik als amateur al alles heb bereikt.”

Patroon

Daan Huizing, die met level par binnenkwam, had begin deze week nul verwachtingen en gaat morgen in elk geval met cheque en punten naar huis. Hij bespeurde na zijn ronde een terugkerend patroon. “Steeds zijn de eerste twaalf holes best wel sterk. Met dit keer een bonus op hole 10 door lange putt van een meter of twintig. Maar op een gegeven moment stokt het even en wordt het qua swing iets minder. Als je hier niet op de fairway ligt, ben je meteen in de problemen. Dat kan beter”, aldus Huizing, die zich qua score in het gezelschap bevindt van Lars van Meijel. Vince van Veen had een mindere dag en staat met +4 laag in het klassement, maar voor een speler met een kaart voor de Challenge Tour is dat allesbehalve een schande.

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open Topgolf