KLM Open

Sven Maurits grijpt startbewijs KLM Open dankzij sterke reeks: 'Heel veel zin in'

Sven Maurits is de twaalfde Nederlander op de startlijst van het KLM Open. De professional heeft zich via drie PGA Holland-toernooien geplaatst voor het grootste Nederlandse golfevenement. Na een 27ste plaats in 2021 hoopt de Drentenaar het dit jaar nóg beter te doen.

De wildcard verdiende hij zondag op het Lauswolt Open. Samen met de Twente Cup en het Papendal Open (beide gespeeld in september) was het toernooi onderdeel van een mini-competitie om een wildcard voor het KLM Open te bemachtigen. Wouter de Vries won in Friesland, maar met de derde plaats stelde Maurits zijn ticket voor volgende week op Bernardus veilig.

Twee concurrenten

“Na de eerste twee toernooien had ik nog twee concurrenten over”, vertelt Maurits. Dat waren Dario Antonisse en Jan-Willem van Hoof. “Ik stond er het beste voor na een derde plek in de Twente Cup en winst op de Edese. Zij konden mij alleen inhalen met een eerste of tweede plaats en dan mocht ik geen punten halen.”

Het klinkt misschien gek, maar ik had het leuk gevonden als het iets spannender was geweest

De spanning was er zaterdag na negen holes echter al af, omdat zowel Antonisse als Van Hoof slecht begon op Golfclub Lauswolt. “Dat gaf mij eigenlijk meteen de ruimte om iets meer op het toernooi zelf te focussen. Toch was het ook jammer, want ik vind het altijd wel fijn om met druk te spelen. Het klinkt misschien gek, maar ik had het leuk gevonden als het iets spannender was geweest.”

Zevende deelname

Zes keer eerder speelde Maurits mee in het KLM Open. De eerste vier pogingen miste hij de cut, waarna hij in 2019 het weekend haalde en bij zijn laatste deelname werd de golfer uit Meppel knap 27ste. “Het gaat steeds beter. Nu zit ik er ook lekker in, dus we gaan kijken wat er te halen is. Bernardus vind ik in ieder geval een heel fijne baan waar ik goed uit de voeten kan. Daarnaast is de sfeer altijd prettig en de oefenfaciliteiten zijn natuurlijk geweldig.”

Vorig jaar kwam hij weinig aan spelen toe, mede dankzij een blessure. “Na werken in de tuin kwam ik erachter dat mijn heup scheef stond. Daardoor had ik ook veel last van mijn rug. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd en ben ik helemaal fit. De komende dagen ga ik nog even langs bij mijn coach Cees Renders en fysiotherapeut Bas van der Steur. Vanaf maandag ben ik te vinden op Bernardus. Ik heb er heel veel zin in.”

Andere Nederlanders op Bernardus

Naast Maurits staan er van 25 tot en met 28 mei nog elf Nederlanders aan de start in Cromvoirt. De professionals zijn Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing, Lars van Meijel, Vince van Veen en Rowin Caron. Amateurs Jerry Ji, Lars van der Vight, Jack Ingham en Denny Kloeth krijgen ook de kans zich in de kijker te spelen.

Lees meer over
KLM Open Topgolf