Big Green Egg Open

8 leuke weetjes over titelverdedigster Big Green Egg Open: Anna Nordqvist 

In 2022 maakte Anna Nordqvist haar favorietenrol waar met de winst in het Big Green Egg Open. Dit jaar komt zij op de Hilversumsche Golf Club haar titel verdedigen. Wederom zullen vele ogen gericht zijn op deze wereldtopper. Zowel van haar concurrenten als het publiek. Wat weten we van de sterspeelster uit Zweden?

Anna Nordqvist was in 2022 naar het toernooi ‘gehaald’ om ook een rol als ambassadeur voor vrouwengolf te vervullen. Dat deed ze de hele week met verve en pakte met 1 slag voorsprong de titel. Dit jaar vindt het Big Green Egg Open plaats van 8 tot en met 10 september. Nordqvist zal op de Hilversumsche Golf Club haar titel willen verdedigen. Wie is Anna Nordqvist?

Recordhouder

De Zweedse Nordqvist (34) is een oudgediende op de internationale tours, maar allerminst afgeschreven. Dat bewees ze eens te meer met haar winst in het prestigieuze Brits Open in 2021 waar ze op Carnoustie met -12 drie speelsters achter zich liet op één slag. Met die winst vestigde ze een record: ze is de eerste niet-Amerikaanse die drie majors heeft gewonnen in drie decennia (LPGA Tour Championship in 2009 en Evian Championship in 2017).

Als winnaar van het Brits Open verdiende ze 870.000 dollar; daarmee kwam haar totale prijzengeld over de 10 miljoen dollar.

Eerste hole-in-one in Solheim Cup

Nordqvist deed zeven keer mee aan de Solheim Cup en maakte in 2013 de eerste hole-in-one in de geschiedenis van dit tweejaarlijkse continentenduel tussen Europa en Amerika. Daarnaast heeft ze heeft vijf overwinningen op de Ladies European Tour genoteerd en negen LPGA Tour-overwiningen. Een daarvan is bijzonder vanuit Nederlands perspectief: in 2015 won ze nipt met een slag voorsprong van onze eigen Christel Boeljon in de Shop Rite LPGA Classic. Het was hetzelfde jaar dat Boeljon het Dutch Ladies Open won, toen op The International.  

Het spel van Nordqvist

Met een gemiddelde afstand met de driver van rond de 250 meter is Anna Nordqvist geen uitzondering, maar haar drive komt vaak wel op de fairway terecht en ze heeft doorgaans een hoog percentage greens in regulation. Een stabiele speelster die alle slagen goed beheerst en controleert en niet al te veel risico neemt. Een speelster om rekening mee te houden dus.

8 dingen die je niet wist over Anna Nordqvist

  • Ze was 10 jaar toen ze voor het eerst een golfclub in haar hand had en vond er niks aan. Pas drie jaar later ontstond de liefde voor de sport.
  • Voordat ze dus op haar 13de met golf begon, heeft ze zeven verschillende sporten uitgeprobeerd.
  • Ze zegt dat haar familie en de Zweedse bondscoaches Katarina Vangdal en Maria Bertilsk de meeste invloed hebben gehad op haar carrière.
  • Haar vader heet Urban en haar moeder Maria; ze werken respectievelijk bij de politie en als farmaceut.
  • Ze heeft twee broers, Mikael en Mattias.
  • Nordqvist studeerde op de Arizona State University in Phoenix, Amerika.
  • Ze is in 2021 getrouwd met de Schot Kevin McAlpine die als oud amateurgolfer caddie is op de PGA Tour en de LPGA (en misschien wel de grote inspirator achter Anna's winst op het Brits Open op de Schotse baan Carnoestie...).
  • Ze heeft een hond Max die van schoenen houdt.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Kom ook!

Wil je de mooie strijd in het internationale vrouwentopgolf van dichtbij bekijken? Dat kan. Je bent welkom op De Hilversumsche Golf Club van 8 tot en met 10 september. Er valt, naast topgolf, van alles te beleven!

Big Green Egg open ticketsverkoop

Kom je kijken bij het Big Green Egg Open 2023? 

KOOP HIER JE TICKETS