Nieuws

Anne van Dam schittert op eigen bodem tijdens het Big Green Egg Open 2023

Anne van Dam maakt haar langverwachte terugkeer op Nederlandse bodem tijdens het Big Green Egg Open 2023! Dit spectaculaire golfevenement, dat plaatsvindt van 8 tot 10 september op de adembenemende Hilversumsche Golf Club, brengt enkele van 's werelds beste vrouwelijke golfprofessionals samen in het Ladies Dutch Open op de Ladies European Tour. Maar de focus ligt dit jaar ongetwijfeld op Anne van Dam, de ster van de Nederlandse golfsport, die voor het eerst deelneemt aan het toernooi.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is vandaag verheugd om aan te kondigen dat Anne van Dam haar opwachting zal maken op het Big Green Egg Open. Jeroen Stevens, directeur van de NGF:"Wij zijn trots dat een van de boegbeelden van de Nederlandse golfsport, haar opwachting zal maken op het Big Green Egg Open. Haar deelname zal ongetwijfeld veel golfenthousiastelingen aantrekken."

Anne van Dam trots

Van Dam heeft de aandacht van de golfwereld getrokken met haar indrukwekkende swing en rol in het winnende Europese team tijdens de legendarische Solheim Cup in 2019. Ze was ook de eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan de Olympische Spelen en heeft vijf overwinningen behaald op de Ladies European Tour. Anne van Dam: "Het Big Green Egg Open biedt mij een unieke kans om op eigen bodem te spelen. Ik ben trots om de Nederlandse golfsport te vertegenwoordigen en ik kijk ernaar uit om samen met andere getalenteerde golfers deel te nemen aan dit prestigieuze evenement."

Spannende strijd om de titel

Naast Anne zal ook de Zweedse topgolfster Anna Nordqvist (foto onder), de winnares van vorig jaar, haar titel komen verdedigen op de Hilversumsche Golf Club. Nordqvist staat momenteel nummer 37 van de wereld en haar terugkeer zal ongetwijfeld een spannende strijd om de titel teweegbrengen. Nordqvist kan niet wachten: "Als titelverdediger ben ik verheugd om terug te keren naar het Big Green Egg Open. Nederland is een prachtig golfland en het is geweldig dat de Solheim Cup hier in 2026 wordt gehouden. Ik kijk ernaar uit om de concurrentie aan te gaan en een spannende strijd om de titel te leveren." 

Anna Nordqvist komt haar titel verdedigen op Big Green Egg Open

20% meer prijzengeld

Het Big Green Egg Open, is een van de 37 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour (LET) en wordt gespeeld in drie dagen, de cut is na twee speelrondes. Bij deze derde editie is het prijzengeld met 20 procent verhoogd van 250.000 euro naar 300.000 euro, waarvan 45.000 euro voor de winnares. “We hebben hoge ambities met dit toernooi”, zegt Gordon Machielsen, Directeur Sales en Events van de NGF. “We willen dat het binnen vijf jaar even groot is als het KLM Open, het mannenevenement. Het feit dat Nederland gekozen is als gastheer voor de Solheim Cup is een bewijs van de reputatie van het Nederlandse golf en de organisatorische capaciteiten van de NGF. Het succesvolle en professionele verloop van het Big Green Egg Open heeft bijgedragen aan het vertrouwen van de internationale golfgemeenschap in Nederland als gastland.” 

Het is een kans om talent te ontdekken en rolmodellen te creëren

Vrouwengolf

Directeur Jeroen Stevens onderlijnt nogmaals het belang van vrouwengolf: "Diversiteit is essentieel voor de groei en bloei van de golfsport. Het belang van vrouwengolf kan niet genoeg benadrukt worden. Het creëren van meer mogelijkheden en een sterke aanwezigheid van vrouwelijke topgolfers in de sport is van groot belang. Door het organiseren van topgolf toernooien voor vrouwen in Nederland inspireren we niet alleen jonge mensen en vrouwen om de sport te beoefenen, maar laten we ook zien dat golf een sport is die voor iedereen toegankelijk en boeiend kan zijn. Het is een kans om talent te ontdekken, rolmodellen te creëren en om een inclusieve golfgemeenschap te bevorderen. Samen werken we aan een toekomst waarin golf een sport is die iedereen verwelkomt en waarin vrouwen net zo'n prominente rol spelen als mannen."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ticketverkoop gestart

De kaartverkoop voor het Big Green Egg Open is gestart, een kaartje kost €5,99.  Voor meer informatie over het Big Green Egg Open en het kopen van kaartjes, bezoek onze website hier.

Big Green Egg open ticketsverkoop

Kom je kijken bij het Big Green Egg Open 2023? 

KOOP HIER JE TICKETS