Equipment

TaylorMade lanceert opvolger Stealth

Na het uitroepen van het tijdperk van de 'Carbonwood' lanceert TaylorMade een jaar na de Stealth driver de opvolger: Stealth 2.

Een jaar geleden trok TaylorMade de nodige aandacht met de Stealth, een driver met een clubblad van koolstof. Volgens het merk geeft de gewichtsbesparing die 'carbon' oplevert niet alleen meer mogelijkheden voor het creëren van balsnelheid maar ook vergevingsgezindheid. En met dat laatste aspect zijn de clubbouwers voor Stealth 2 aan de slag gegaan. TaylorMade noemt die combinatie - van snelheid en vergevingsgezindheid - 'fargiveness'. Door het clubblad aan de randen dunner te maken (en in het centrum dikker) krijg je meer balsnelheid als je de bal niet op het midden van het clubblad raakt.

Meer 'carbon' is meer vergevingsgezindheid

De Stealth 2 is de eerste driver waar in volume meer koolstof is gebruikt dan ander materiaal. Het enige onderdeel van staal in de Stealth 2 drivers zijn de gewichtjes om de drivers mee af te stellen en de titanium kraag aan de voorkant van de club bij de hosel om het clubblad in te lijsten.      Er zijn drie verschillende modellen: de standaard Stealth 2, de Stealth 2 Plus voor lagere spin (gericht op golfers met een hoge swingsnelheid) en de Stealth 2 HD voor golfers die meer vergevingsgezindheid zoeken en een (minder stevige) slice (willen) slaan.    

Naast drie drivers lanceert TaylorMade ook fairwaywoods (standaard, Plus en HD) en hybrides. In de fairwaywoods keert de V Steel zool terug voor een lager zwaartepunt (ten behoeve van een hogere lancering) en een betere interactie met de grond.

Voor het eerst brengt TaylorMade ook drie verschillende 'Rescue Clubs' uit. Je kan bij deze hybrides kiezen uit het compacte tourmodel Stealth 2 Plus, de vergevingsgezinde Stealth 2 en de grotere Stealth 2 HD voor extra hulp om de bal hoog te lanceren. 

In je eigen kleuren

Met het MyStealth programma kan je je driver een persoonlijke tint geven en kiezen uit verschillende kleuren voor het clubblad, de kroon, de ring, de toplijn en de oplijnstrepen.

taylormade stealth 2

Prijs & productinformatie

De TaylorMade Stealth 2 golfclubs zijn vanaf 17 februari te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan of via Jumbo Golf

Prijs
Driver: € 649 (standaard en HD), € 669 (Plus) €, 759 (MyStealth)
Fairwaywoods: € 379 (standaard en HD), € 479 (Plus)
Hybrides:  € 299 (standaard en HD), € 329 (Plus)

Meer weten? 
taylormadegolf.com

Lees meer over
Equipment