Winactie 9 holes tot kerst

Joost Luiten over zijn hoogtepunt in 2023: ‘Dit gaf mij de bevestiging dat ik weer kan winnen’

Joost Luiten kijkt terug op een geslaagd 2023, maar wat was voor hem het absolute hoogtepunt? “Na een heel moeizaam 2022 heb ik dit jaar gelukkig weer veel mooie dingen gedaan op de golfbaan. Maar als ik één hoogtepunt moet kiezen, dan is dat de derde plaats in het Indian Open", aldus de beste golfer van Nederland.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

“De week ervoor was ik ook derde geworden in de Thailand Classic (en later in Korea nog eens, red.), maar toen had ik niet echt een kans om te winnen. In India wel en zondag op hole 18 sloeg ik een van mijn beste ballen van het jaar. 227 meter naar de pin van een downhill-ligging naar een vlag net achter het water.

Er had van alles fout kunnen gaan bij die slag, maar onder druk raakte ik de bal perfect. De putt voor eagle van een meter of vijf wist ik niet te holen, maar die derde plaats en de manier waarop ik speelde was de bevestiging dat ik weer kan winnen op het hoogste niveau.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Trots gevoel

“Ik vloog ’s nachts pas terug naar Nederland, de uren daarvoor in mijn hotelkamer had ik echt een trots gevoel. Derde worden zoals in Thailand kan een toevalstreffer zijn, twee weken achter elkaar een derde plaats laat zien dat het niveau weer heel hoog is. Helaas heb ik geen toernooi kunnen winnen, dat moet volgend jaar gebeuren. Als ik mezelf kansen blijf geven, valt het een keer mijn kant op.

Het hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe? De twee overwinningen in het KLM Open. Winnen in eigen land met al die toeschouwers die je steunen is extra speciaal. Als mijn zoon Dex (hij werd op 19 december geboren) later vraagt wat papa heeft gedaan, dan zal ik waarschijnlijk als eerste over die twee overwinningen vertellen.”