Topgolf

Grote shock voor PGA Tour: Masterswinnaar en Ryder Cup-held Jon Rahm stapt over naar LIV Golf

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het definitief: Jon Rahm gaat spelen bij LIV Golf. De Spanjaard, dit jaar winnaar van de Masters, krijgt volgens geruchten een bedrag van zo'n 300 miljoen om de overstap te maken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De nummer drie van de wereld is daarmee de duurste sporter ter wereld. De golfer uit Barrika in Baskenland heeft een meerjarig contract getekend bij het circuit dat in 2022 begon.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Jon Rahm Rodriguez (@jonrahm)

"Ik heb voor LIV Golf gekozen, omdat ik van innovatie houd. Dat wil ik een kans geven", zegt Rahm. "Ik geloof in de groei van golf. Hiermee denk ik een groter publiek te bereiken, dat zou geweldig zijn. En het teamelement vind ik echt een toevoeging."

Ryder Cup zonder Rahm?

De tweevoudig majorwinnaar zet misschien deelname aan de volgende Ryder Cup op het spel. Dit jaar had Europa namelijk geen speler in het team die actief is bij LIV. De aanstaande samenwerking tussen het vermogensfonds van Saoedi-Arabië (PIF), DP World Tour en PGA Tour gaat daar mogelijk verandering in brengen.

Met Rahm heeft LIV Golf drie van de laatste vijf majorwinnaars in huis. Ook Brooks Koepka (PGA Championship 2023) en Cameron Smith (The Open 2022) spelen bij het door Saoedi-Arabië gefinanceerde circuit. Bij LIV is er geen cut en wordt er gespeeld over 54 holes. Dit zijn 18 holes minder dan tijdens een regulier toernooi op de PGA Tour. Daarnaast starten alle spelers op hetzelfde moment volgens het shotgun-principe. "Drie dagen, shotgun en geen cut is geen toernooigolf", zei Rahm daar eerder over.

Naast Smith en Koepka spelen bekende namen als Bryson DeChambeau, Dustin Johnson en Phil Mickelson bij LIV Golf. Het eerstvolgende toernooi is in Mexico van 2 tot en met 4 februari 2024.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door LIV Golf (@livgolf_league)

Lees meer over
PGA Tour Topgolf