Topgolf

Teleurstelling voor Dewi Weber bij Q-Series LPGA: ze komt tekort voor tourkaart

Het is Dewi Weber niet gelukt om haar tourkaart op de LPGA terug te verdienen. Na zes spannende rondes in de finale van de Qualifying School eindigde ze als gedeeld 56ste. Een plaats bij de beste 45 was nodig om ook in 2024 op het hoogste niveau van het vrouwengolf te mogen spelen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na een sterke ronde op dinsdag had Weber zich in de top-45 gespeeld. Ze had daardoor aan het begin van de laatste 18 holes alle kans om voor het derde jaar op rij met succes de Q-Series van de LPGA te verlaten. Helaas liep het anders op de Crossings Course van Magnolia Grove in Alabama.

Twee slagen te veel

Weber begon met vier parren, maar daarna had ze het moeilijk met een dubbel bogey en een bogey op de volgende vijf holes. Na de turn leek ze het om te draaien met twee birdies in drie holes. Dankzij een bogey op de laatste noteerde ze een ronde van 74 (+2) slagen. Dat betekende dat ze met een totaal van -6 twee slagen te veel nodig had om haar LPGA-speelrecht te heroveren.

Voor de 27-jarige Groningse, die woont in Los Angeles, wacht waarschijnlijk een jaar op de Epson Tour. Met goede resultaten op dat Amerikaanse circuit, waar ze van 2019 tot en met 2021 al speelde, kan ze weer promoveren naar de LPGA.

De overwinning bij de Q-Series ging naar Robyn Choi uit Australië. Met een score van -29 bleef ze haar concurrenten Mao Saiho en So Mi Lee drie slagen voor.

Uitslag

Lees meer over
Dewi Weber LPGA Topgolf