Beleving en inspiratie

Joost Luiten springt bij als barman tijdens Formule 1 Grand Prix

Vandaag wordt de Dutch Grand Prix verreden. Joost Luiten zit er met zijn neus bovenop. Hij heeft zelfs een officiƫle functie in Zandvoort: barman. Oftewel deze week geen tap-in birdie maar wel een tap-in biertje!

Joost Luiten is een autosportliefhebber. Bovendien wordt hij gesponsord door Pon, dat ook partner is van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Deze week fietste Luiten op uitnodiging al even over het circuit van Zandvoort, en bezocht hij de vrije training. Maar de meeste tijd dit weekeinde brengt hij door op The Dunes, de golfbaan van zijn schoonouders. Die ligt pal aan het circuit en doet deze week - net als vorig jaar - dienst als camping voor Formule 1-fans. Dat betekent ook elke dag een feestje bij het clubhuis en Joost is niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken.

Joost Luiten als barman in actie
Beeld: Joost Luiten

Gas geven

Wat hij zoal doet? “Biertjes tappen, drankjes inschenken en veel verkopen. Leuk om te doen. We gaan vandaag weer gas geven”, bericht Nederlands beste golfer gevat vanaf The Dunes.

Na vandaag gaat de focus van Luiten weer op golf. Komende week vliegt hij naar Zwitserland voor de Omega European Masters om zijn tot nu toe fraaie seizoen op de DP World Tour te vervolgen.

In Podje Golf 64 waren Gerard en Sietse op visite bij Joost Luiten thuis in Bergschenhoek. Beluister de podcast.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun