KLM Open

Nieuwe plek op kalender: KLM Open in juni

Het KLM Open is volgend jaar van 20 tot en met 23 juni op The International. Dat heeft de DP World Tour bekendgemaakt. Het seizoen is voor het eerst opgedeeld in zeven fases, waaronder de European Swing, The Back 9 en play-offs.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het is voor het eerst sinds 2005 dat het KLM Open in juni gespeeld wordt. Met deze nieuwe datum, dit jaar was het toernooi eind mei, wordt het onderdeel van de European Swing. Tijdens deze periode zijn er zes toernooien in zeven weken in Europa. Het KLM Open is in de week na het US Open.

Voor de tweede keer is The International gastheer van het grootste golftoernooi van Nederland. In 2019 werd de honderste editie gewonnen door de Spanjaard Sergio Garcia. Met een winnende score van -19 bleef hij Nicolai Højgaard één slag voor.

Verschillende Swings

De DP World Tour kiest dus voor een nieuwe opzet. Het seizoen begint op 23 november met de Opening Swing, waarvan de meeste toernooien in Zuid-Afrika en Australië zijn. Daarna volgt de International Swing die begint met twee achtereenvolgende toernooien in Dubai. Na de Asian Swing in maart, april en begin mei reist de tour voor het eerst naar Europa. Vervolgens staat de Closing Swing op het programma, met onder meer The Open en het olympisch toernooi. Het reguliere seizoen wordt afgesloten met negen toernooien in Europa: The Back 9. Na deze swing behouden de beste 110 spelers van het seizoen hun tourkaart.

Er zijn opnieuw vijf Rolex Series-toernooien met een prijzenpot van negen miljoen dollar: Dubai Desert Classic (januari), Schots Open (juli), BMW PGA Championship (september), Abu Dhabi Championship (november) en DP World Tour Championship (november). Het Abu Dhabi Championship, dat sinds 2006 in januari werd gespeeld, is het eerste toernooi van de play-offs. De top-70 van de Race to Dubai mag daaraan meedoen. Bij het slottoernooi in Dubai een week later is plek voor de top-50 van de jaarranglijst.

Volledige schema DP World Tour 2024

Lees meer over
KLM Open Topgolf Toernooien