Topgolf

Klein sociaal leven deert tourpro Mayka Hoogeboom niet: 'Echt voor mijn sport gekozen'

Hoe is het om tourpro te zijn? In de serie ‘Het echte tourleven’ geven wij een inkijk in het leven van drie professionele golfers: Romy Meekers, Mayka Hoogeboom en Davey Porsius. In de vijfde aflevering vertelt Hoogeboom over haar sociale leven als topgolfster. "Ik denk niet dat ik dit alleen had gekund."

Sinds juni is Hoogeboom professional. Ze speelt haar wedstrijden op de LET Access Series, het niveau onder de Ladies European Tour. Dat betekent dat ze de afgelopen maanden bijna niet thuis is geweest. In negen weken speelde ze zeven toernooien. “Dat hoort erbij. Ik heb echt voor mijn sport gekozen. Als ik nu in Nederland ben is het vooral uitrusten van het reizen. Mijn sociale leven is klein.”

Daardoor ben ik vriendinnen verloren, maar zo is het leven

Haar goede prestaties op de golfbaan zorgden ervoor dat ze sommige vriendinnen van vroeger niet meer ziet. “Ik moest feestjes vaak laten schieten, omdat ik de volgende dag een wedstrijd of training had. Daardoor ben ik vriendinnen verloren, maar zo is het leven. Buiten golf om heb ik drie vriendinnen waar ik close mee ben. Wij proberen jaarlijks bijvoorbeeld naar het Leidens Ontzet te gaan op 2 en 3 oktober en als het kan vieren we samen Koningsdag.”

Vriendinnen op de tour

Op de LET Access trekt ze veel op met Emily Price en Chloe Salort. Met z’n drieën speelden ze samen voor het collegeteam van Kent State University. “Tijdens toernooien zitten we vaak samen in een airbnb. In augustus zijn er drie toernooien achter elkaar in Zweden. Dan trek ik samen op met Emily. Dat vind ik wel heel prettig, want ik denk niet dat ik dit alleen had gekund.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Mayka Hoogeboom (@mayka_golf)

De overstap van amateur naar professional bevalt goed voor Hoogeboom. “Het grootste verschil is dat ik nu alles zelf moet regelen. Eerder zei de coach waar ik moest zijn en dat was het nu. Praktisch hoefde ik toen alleen maar mijn tas in te pakken. En op de golfbaan merk ik nóg meer dat iedere slag telt. Als amateur is dat natuurlijk ook zo, maar het verschil tussen tiende en twintigste worden is nu groter. Dat geldt zowel voor de punten als voor het prijzengeld.”

Het doel voor dit seizoen is een plaats bij de top-21 van de Order of Merit. Dan is ze direct geplaatst voor de final stage van Qualiying School voor de LET. Hoogeboom staat momenteel 44ste op de jaarranglijst met nog acht toernooien te spelen.

Lees meer over
LET Access Topgolf Achtergrond