Jeugd

Golfen, snoepen en plezier maken: kinderen ontdekken golf tijdens Koningsspelen

Golfclub Riel en vijf andere golfclubs uit de regio Eindhoven hebben afgelopen vrijdag een groot feest georganiseerd: de Koningsspelen voor 250 kinderen! Het was een dag vol leuke golfspelletjes, waarbij de kinderen hebben afgeslagen, geputt en zelfs een echte par-3-hole hebben gespeeld.

Bij aankomst werden de kinderen van basisschool De Boschakker hartelijk ontvangen door golfprofessional Ruud. Het was een prachtig gezicht om de zee van oranje kleding te zien: van oranje shirtjes, hoedjes en brillen tot vlaggetjes, alles stond in het teken van de Koningsspelen.

Knotsgolf, Golfdarts en Snoepgolf

De kinderen werden opgedeeld in twee groepen en startten met het programma. Het ene gedeelte ging naar het GOLF RAAK!-Funpark, waar ze allerlei leuke en uitdagende golfspelletjes deden. Bij de knotsbak werd aan alle kinderen gevraagd of ze al eens hadden gegolft. En ja hoor, vrijwel alle handen gingen de lucht in, want minigolf telt ook als golf! Veel kinderen kenden ook wel iemand die op golfen zit: opa, oma, papa of de buurvrouw bijvoorbeeld.

Het ging er hard aan toe tijdens het Knotsgolf, twee teams strijden om punten in de knotsbak. Gevolgd door Golfdarts, waarbij de kinderen zoveel mogelijk punten moesten scoren én samen de punten optelden. Een van de favoriete onderdelen was Snoepgolf, waarbij de kinderen probeerden om een snoepje afgeschoten te krijgen via een katapult. Fleur (10 jaar) zei enthousiast: "Hole in the Wall was mijn favoriet samen met Snoepgolf, mag ik nog een snoepje?"

Hole in the Wall was de grootste favoriet onder de meeste kinderen. Velen schoten hun bal in de 10 punten. Het laatste spel was Golfpong, dit bleek het moeilijkste spel te zijn. Toch waren er een paar uitblinkers die het een makkie vonden. Na een uur werd er gewisseld en gingen de kinderen 'echt golfen'. Ze kregen echte golfclubs en golfballen om zo ver mogelijk te slaan. Dit bleek ook gelijk een favoriet onderdeel. Hierna kregen ze ook nog een putt-les en gingen ze de echte baan op.

Nog 100 kinderen na de pauze

Karlijn (11 jaar) ontdekte gelijk haar passie voor slaan: "Vooral zo ver en zo hard mogelijk was het leukst." Een kleine pauze volgde voordat er opnieuw 100 kinderen van basisschool De Klimboom klaarstonden om hetzelfde programma te draaien. Ook tijdens dit blok waren de kinderen enorm enthousiast over golf. Het resultaat van deze dag: veel vrolijke, oranje geklede kinderen.

Als afsluiting van de dag konden kinderen na school langskomen bij Golfclub Riel. Hier kwamen uiteindelijk 50 kinderen naartoe. Onder wie zelfs een paar kinderen die eerder die dag al hadden meegedaan tijdens de Koningsspelen. De ouders en verzorgers werden meegesleurd en eindigden op het terras in het zonnetje. Enzo (9 jaar) vond het allemaal zo leuk dat hij het liefst langer wilde blijven: "Mag ik blijven? Ik vond het echt heel leuk!"

Omroep Brabant en Studio 040 doen verslag

Als klap op de vuurpijl heeft de regionale media dit evenement opgepikt en er verslag van gedaan. Omroep Brabant en Studio 040 kwamen langs voor een videoitem, dat je hier kunt terugkijken.

Wil jij ook dat jouw kind(eren) gek worden van golf? Ga dan naar www.probeergolf.nl/golfvoorkinderen en kijk voor een gratis kennismakingsles bij jou in de buurt!

Lees meer over
Fun Jeugd Raak