Advertorial

Set speciaal voor vrouwen

Over golfequipment valt genoeg te schrijven. In de rubriek ‘In de etalage’ besteden we aandacht aan wat er in de wereld van golfspullen te koop is, waardoor we hopelijk bij jou de keuzestress een beetje kunnen wegnemen. Deze keer: nieuwe clubs voor ladies!

Ladies first?

Het is in de golfwereld nog altijd ‘ongelijk’ verdeeld. Bijna 70% van de golfers is man en iets meer dan 30% vrouw. Daar is dus nog een wereld te winnen. Maar het gaat de goede kant op. Afgelopen zomer werd voor de tweede keer het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche gespeeld en dat was pure reclame voor het vrouwengolf. Niet alleen doordat de topspeelsters lieten zien dat ze veel in huis hebben, maar ook tal van activiteiten stimuleerden potentiële golfsters om nu eens de daad bij het woord te voegen. Op steeds meer golfbanen worden inmiddels initiatieven genomen om het golf voor vrouwen laagdrempeliger te maken en de golfindustrie draagt ook een behoorlijk steentje bij. Op het gebied van golfmode – kleding en schoenen – hebben vrouwen weinig reden tot klagen en wat equipment betreft richten steeds meer merken zich ook op vrouwen. Kortom, de excuses – ook voor vrouwen – om niet te gaan golfen drogen op.

Wat hebben we hier?

Een merk dat ook het vrouwengolf serieus neemt: TaylorMade. De Kalea Premier is TaylorMade's nieuwste damesset, licht van gewicht en speciaal ontworpen voor meer snelheid, gemakkelijke lancering en maximale vergevingsgezindheid. Naast dat voor deze clubs al een geavanceerde technologie is gebruikt die veel vrouwen gaat helpen, is het ook mogelijk om een set samen te stellen die helemaal aansluit bij je spel. Dus ook vrouwen wordt aangeraden om via een clubfitting uit te vinden of het materiaal waarmee ze nu spelen wel bij ze past of dat deze set een match kan zijn.

kalea golfset tas putter

Vrouwvriendelijk?

Snelheid en vergevingsgezindheid zijn begrippen die je natuurlijk vaak hoort als het gaat over golfclubs en een driver. Maar bij de Kalea Premier is er extra aandacht geschonken aan het creëren van een laag en achterste zwaartepunt in combinatie met een ultralichtgewicht clubhoofdconstructie. Door de traagheidsgenerator naar de hiel te verplaatsen, wordt een optimale lancering en spin gestimuleerd om de afstand te vergroten, zelfs wanneer je een niet heel hoge swingsnelheid hebt. En die ligt doorgaans bij vrouwen wat lager dan bij mannen, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Geen mannetjesputter!

Niet alleen leuk, maar ook een kwaliteitstoevoeging is de bijbehorende Kalea-putter. Deze moderne mallet-variant brengt de bekende Spider-stabiliteit en vergevingsgezindheid naar de clubhoofdvorm die een stukje compacter is in vergelijking met Spider Tour. De putter heeft ook een speciaal ontworpen graphite shaft van 70 gram, die het totale clubgewicht vermindert zonder het traagheidsmoment en de stabiliteit te beïnvloeden. Ladies, precisie ‘on the dancefloor’!

Kalea Taylor Made hybride

Prijscategorie?

199-800 euro
Voor nog geen 200 euro stop je een mooie rescue-club in je tas en een set is er voor 800 euro (7-SW, zes clubs). Drivers, fairwaywoods en putters zitten daar qua prijs tussenin. Hier vind je wat er te koop is.

Bonus

Om het helemaal in stijl af te maken, kun je ook met TaylorMade Kalea golfballen de baan in gaan. Perzikkleur of paars, wat past bij jou?

Ballen Kalea Taylor Made

 

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jumbo Golf & Hockey, partner van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

 

Lees meer over
Equipment