Topgolf

Luiten en coach Allen uit elkaar

Na meer dan twintig jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Joost Luiten en zijn coach Phil Allen.

Zestien jaar was Joost Luiten toen hij in Rotterdam op wat nu het Seve Golfcenter heet een eerste lesje kreeg van Phil Allen. Het bleek de start van een uiterst succesvolle samenwerking. Met de in Engeland geboren Allen won Luiten zes toernooien op de DP World Tour en hij behaalde in november 2014 zijn hoogste notering ooit op de wereldranglijst, plek 28. “We hebben een fantastische periode gehad samen, maar Joost en ik hebben de keuze gemaakt dat het voor ons allebei nu tijd is voor iets anders”, aldus Allen. “Phil is een geweldige coach”, zegt Luiten. “We hebben samen heel mooie dingen meegemaakt, maar nu gaan we allebei onze eigen weg.”

Jamie Gough

 

Luiten heeft sinds kort een nieuwe coach in Jamie Gough, een Zuid-Afrikaan die al jarenlang actief is op de DP World Tour. Gough werk(te) met spelers als Miguel Angel Jiménez, Thomas Bjorn, Alex Noren, Brandon Stone, Andy Sullivan, Soo Min Lee, David Drysdale, Haotong Li en Justin Walters. “We zijn natuurlijk nog maar net gestart, maar de samenwerking met Jamie voelt goed”, aldus Luiten vanuit Zuid-Afrika waar hij deze week het Steyn City Championship speelt. De 36-jarige golfer ging enkele maanden terug ook in zee met een mental coach, Lee Crombleholme, die ook Andy Sullivan en een handjevol andere Tourspelers begeleidt.

 

Luiten kende een heel matige start van het seizoen, mede vanwege aanhoudende problemen met het chippen. In de DP World Tour rankings (voorheen de Race to Dubai) staat hij 132ste. Op de wereldranglijst is Luiten afgezakt naar plek 345.