Dutch Open

Cabrera Bello en meer Denen in Dutch Open

Met nog een kleine twee weken voor de start is het deelnemersveld van het Dutch Open aangevuld met meer gerenommeerde spelers. De Spanjaard Rafa Cabrera Bello is van de nieuwe namen misschien wel de meest verrassende.

Naast Cabrera Bello, komen ook Thomas Björn, Thorbjörn Olesen en Thomas Detry over iets meer dan een week naar Cromvoirt. De eerste drie hebben niet alleen naam gemaakt op de European Tour, die nu de DP World Tour heet, maar ook hun sporen verdiend in de Ryder Cup. De Belg Detry was al een paar keer heel dicht bij een zege op de DP World Tour.

Invites

Toernooidirecteur Daan Slooter deelde ook een aantal invites uit aan Nederlandse spelers. Lars van Meijel, Rowin Caron, Robbie van West, Koen Kouwenaar en Dario Antonisse zijn er daardoor ook dit jaar bij. De laatste twee maakten nog maar kortgeleden de stap naar de professionals.
De Zuid-Afrikaan Wilco Nienaber en Javier Ballesteros, de zoon van wijlen Seve Ballesteros, kregen eveneens een uitnodiging om mee te doen.

Ryder Cup

De laatste keer dat Cabrera Bello meedeed aan het Dutch Open was al weer in 2015. Na die zevende plaats, zijn beste resultaat in zes deelnames, verlegde hij zijn werkterrein naar de Verenigde Staten, maar won in Europa nog wel het Schots Open en Spaans Open. Hij kwam voor Europa uit in de Ryder Cup van 2016, waarin hij ongeslagen bleef in de drie partijen die hij speelde.
De Deen Thomas Björn (51) is de laatste Europese captain die met de Ryder Cup (2018) in handen stond. Als speler won hij ook nog eens drie keer de Ryder Cup. Vorige week werd bekend dat hij volgend jaar naast captain Henrik Stenson een van de vice-captains in Italië zal zijn. Björn won zelf vijftien keer op de European Tour, maar zijn laatste zege dateert al wel van 2013.
Thorbjörn Olesen (Denemarken) triomfeerde vorige week in de British Masters; dat was zijn zesde titel op de DP World Tour. Onder Björn debuteerde hij in 2018 in de Ryder Cup.

Affiche

Met deze nieuwe namen is het deelnemersveld van het Dutch Open bijna compleet. Eerder werd al bekend dat onder anderen Bernd Wiesberger, Thomas Pieters, Johannes Veerman en Kiradech Aphibarnrat het affiche van het Dutch Open sieren, naast de Nederlandse topspelers Luiten, Besseling, Van Driel en Huizing. Toernooidirecteur Slooter heeft nog een aantal plekken vrij voor onder meer Nederlands talent en het veld wordt nog aangevuld met spelers die zich komend weekeinde plaatsen via het Soudal Open in Antwerpen.

De officiële inschrijving is ook hier te zien.

Tijdens het Dutch Open kun je topgolf van het allerhoogste niveau zien in Nederland.
Kom naar Bernardus in Cromvoirt, bestel je tickets hier!

Lees meer over
Dutch Open