Topgolf

Besseling in de top-10, winst Antonisse

In het Catalunya Open behaalt Wil Besseling zijn eerste top-10 notering van het seizoen. Twee niveaus lager op de Pro Golf Tour was er eerder in de week ook mooi Nederlands succes.

Na negen holes in de laatste ronde van het Catalunya Championship was Wil Besseling -4 voor de dag met twee birdies en een fraaie eagle op de par-5 7de hole van de Stadium Course van PGA Catalunya. Op de tweede negen van de baan bij Girona leverde hij helaas slagen in met bogeys op hole 10 en 15. Vooral die laatste bogey was duur want de par-5 15de was in de laatste ronde de makkelijkste hole van de baan met een gemiddelde score van 4.23. Besseling tekende uiteindelijk voor 70 (-2) slagen. Zijn totaalscore van -6 (73-70-69-70) was goed voor een keurige negende plaats, zijn hoogste notering dit seizoen op de DP World Tour en de negende top-10 notering van Besseling in 108 gespeelde toernooien op het circuit. De 36-jarige Noord-Hollander verdiende op PGA Catalunya een cheque van € 37.005. Op de DP World Tour Rankings stijgt hij naar de 98ste plaats. 

Weer MC Luiten

Darius van Driel klom dankzij een laatste ronde in 71 (-1) slagen dertien plaatsen op het leaderboard en eindigde met -1 op de gedeelde 33ste plaats. Lars van Meijel werd met een totaal van +2 gedeeld 55ste.  Daan Huizing (+4) en Joost Luiten (+5) misten vrijdag de cut. Voor Luiten verloopt het seizoen tot dusverre heel teleurstellend. In acht toernooien heeft hij nu vijf keer de cut gemist. Op de DP World Tour Rankings is hij slechts 149ste. Volgens de Tour behoudt aan het einde van het seizoen plek 124 vol speelrecht.  

Winst Arnaus

 

De winst op PGA Catalunya ging naar Adrie Arnaus die in een lange en zenuwslopende play-off Oliver Bekker versloeg. Op de zesde extra hole maakte de Zuid-Afrikaan Bekker een bogey op hole 17. Voor Arnaus is het de eerste zege op de DP World Tour na vijf tweede plaatsen. De ontlading was dan ook groot bij de Spaanse longhitter die € 322.614 incasseert.  

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Weber mist cut

Voor Dewi Weber eindigde het Palos Verdes Championship al na twee ronden. De rookie op de LPGA miste met +6 de cut op vier slagen. Weber heeft dit seizoen zes toernooien gespeeld en vier keer de cut gehaald.

Leaderboard

Op de Ladies European Tour leek Romy Meekers op weg naar een prima resultaat, maar een matige slotronde in 81 slagen wierp haar terug naar de gedeelde 54ste plaats in het door de Zweedse Maja Stark gewonnen Women's NSW Open.  

Leaderboard

Antonisse vs Albertus 

Dario Antonisse heeft zijn eerste overwinning als professional te pakken. In het Haugschlag NÖ Open in Oostenrijk, een toernooi van de Pro Golf Tour, won de 23-jarige golfer in een play-off van landgenoot Max Albertus. De beide Nederlanders waren in het toernooi over 54 holes op -13 geëindigd. Op de tweede hole van de verlenging won Antonisse met een par. De zege is goed voor een cheque van vijfduizend euro. Op de Order of Merit, de jaarranglijst, stijgt hij naar plek 6. De top-5 aan het einde van het seizoen verdient promotie naar de Challenge Tour. Albertus, die met zijn tweede plaats drieduizend euro kon bijschrijven, is op de Order of Merit nu elfde. Stan Kraai en Mats Markovits staan er op plek twaalf en dertien ook goed voor.

 

Leaderboard

 

Order of Merit

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.