Big Green Egg Open

Coffa vindt 'vibes' op Big Green Egg Open

Op de eerste dag van het Big Green Egg Open meldde Pasqualle Coffa zich al bovenin het klassement. Maar of de 'goede vibes' haar ook morgen op de Rosendaelsche vergezellen, is natuurlijk afwachten. Die garanties krijg je in golf nooit.
Beeld: ApproachTheGreen

Beeld: ApproachTheGreen

Over de openingsronde van het Big Green Egg Open kunnen we kort zijn: mooi weer, veel toeschouwers langs de baan en knappe staaltjes topgolf óp de golfbaan. Daar nam Pasqualle Coffa er wel een paar van voor haar rekening. De 25-jarige Brabantse zei voor het toernooi al te hopen dat de mooie herinneringen aan de editie van 2021 haar dit jaar zouden kunnen inspireren tot – weer – grootse daden. Op de eerste dag lukte dat in elk geval wel. “De goede vibes in en rondom de baan, ook dankzij de belangstelling van de toeschouwers, voelde ik zeker weer. Ik kreeg er energie van.”

Foutloos

Tot aan hole 18 bleef Coffa foutloos. Ze putte goed, pikte onderweg vier birdies op en liet geen steekjes vallen. Wel op hole 18. Met een drie-putt moest ze toch nog een bogey op haar scorekaart bijschrijven.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Coffa speelde in het gezelschap van Anna Nordqvist en Catriona Matthew, die hun sporen op de diverse tours en in de Solheim Cup wel hebben verdiend. Het kostte Nordqvist een dag eerder geen enkele moeite om in haar voorbereiding tijd vrij te maken voor jong talent, dat maar al te leergierig aan haar lippen hing. De Zweedse – die normaliter op de LPGA Tour in Amerika speelt – is niet alleen in Nederland om proberen haar vijfde toernooi op de Ladies European Tour te winnen toernooi te winnen, maar ook om haar ervaringen als topspeelster te delen met de nieuwe generatie.

Druk

Iets meer moeite had ze vandaag in de baan. Vooral op de greens wilde het niet vlotten en een enkele keer was het botte pech, waardoor ze wat slagen inleverde. Maar het tekent de topper Nordqvist dat een slechte eerste dag haar allesbehalve kansloos maakt. Ze staat vijf slagen achter op de leiders na 18 holes, de Oostenrijkse Sarah Schober en de Engelse Liz Young. De 30-jarige Schober is nog altijd op jacht naar haar eerste overwinning op de Ladies European Tour, dus ze zal de druk voelen. Young noteerde in de middag de beste ronde.

Hoogeboom

Achter Schober en Young zitten de Indiase Diksha Dagar en Whitney Hillier uit Australië op het vinkentouw. Daarachter, op twee slagen, volgt een vijftal, onder wie dus Coffa. Van de overige Nederlanders in het deelnemersveld bracht amateur Mayka Hoogeboom met level par een prachtige score binnen, met een eagle op hole 8 als hoogtepunt. Aan het einde van de dag leverde dat haar een fraaie plek hoog in de bovenste helft van het klassement op. Ook de vroeg gestarte Romy Meekers bleek met +2 later op de dag zeker niet ‘uitgespeeld’.

Andere Nederlanders

De cut halen voor het weekeinde, waarin de tourspeelsters ook in teams samenspelen met jong amateurtalent, wordt voor een aantal Nederlanders nog een uitdaging morgen.
Anne-Sterre Den Dunnen, Rosanne Boere, Lynn van der Sluijs, Zhen Bontan, Danique Stokmans zullen op vrijdag een betere score moeten neerzetten dan vandaag om hun deelname nog met twee dagen te kunnen verlengen. Dat is laatste is overigens geen ‘eitje’ voor deze speelsters, voor wie dit podium bepaald geen dagelijkse kost is, maar die wel kunnen proeven van het niveau dat ze ooit willen bereiken.

Daphne van Houten kwam binnen met 81 slagen. Zij is een van de beste fysiek beperkte golfers die Nederland rijk is en doet voor het eerst meedoet aan een toernooi van de Ladies European Tour. Haar doel deze week: niet laatste worden. Dat is ze in elk geval na de eerste dag zeker niet.

Scores eerste dag

(Lees meer reacties en bekijk video's in het verslag van de ochtend onder dit artikel)

Tickets voor het Big Green Egg Open

Wil je nog naar het Big Green Egg Open deze week? Er zijn nog gratis tickets te verkrijgen. Bestel ze hier!

Big Green Egg Open tickets
Lees meer over
LET Topgolf