Topgolf

Nordqvist: ‘Blij met opzet Big Green Egg Open’

De tweede editie van het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub is een stukje ‘bigger’ dan de eerste. De boodschap – promotie van vrouwengolf en een stimulans voor jong talent – is nog hetzelfde. “Met dat oogmerk een toernooi op de kaart zetten, daar mag de golfwereld zich gelukkig mee prijzen”, aldus wereldtopper Anna Nordqvist.
Beeld: ApproachTheGreen

Beeld: ApproachTheGreen

Een dag nadat ze als special guest meedeed aan de Celebrations of Champions bij de 150ste editie van The Open in Schotland, lag haar volle aandacht alweer bij het toernooi, waarin ze schittert. Zelf maakte Nordqvist nog een klein voorbehoud over dat ‘schitteren’, want “ik heb twee weken geen serieus golf gespeeld en tijd voor familie in Europa genomen. Dus ik weet niet precies hoe mijn spel ervoor staat.” Maar de drievoudig majorwinnaar en zevenvoudig Solheim Cup-deelnemer - om slechts een paar hoogtepunten uit haar imponerende carrière te noemen – moet ook na zo’n pauze in staat worden geacht om op de Rosendaelsche Golf Club om de overwinning mee te doen.

Rolmodellen

Het Big Green Egg Open, met een prijzengeld van 250.000 euro en waarvoor al bijna 15.000 tickets zijn besteld, heeft in twee jaar al een unieke en vaste plek verworven op toernooikalender van Ladies European Tour. Niet in de laatste plaats vanwege het format, waarbij op de laatste twee speeldagen jong talent ingedeeld wordt in flights met de tourspelers, die dan om de prijzen spelen. Een idee dat ook Nordqvist heel erg aanspreekt. “We moeten nooit vergeten waar we zelf vandaan komen. Ik begon met golf toen ik 13 was en ik had graag als tiener de kans gehad om zo’n mooie ervaring in een toernooi op te doen. Rolmodellen in onze sport zijn belangrijk en nu wil ik zelf ook graag de nieuwe lichting inspireren”, aldus de 35-jarige Zweedse.

Onbevangen

Ook Pasqualle Coffa begon relatief laat met golf, maar dat was voor haar geen belemmering om de weg naar de hoogste divisie in het Europese golf te vinden. Vorig jaar was ze nog een rookie op de tour en verraste ze op de Rosendaelsche met een 19de plaats. Dit seizoen verloopt nog niet helemaal naar wens. “Het gaat wat stroef”, zegt ze zelf. “Waar het aan ligt? Vorig jaar kon ik wat meer onbevangen zijn, nu leg ik mezelf toch iets te veel druk op.”

Die knop omzetten is makkelijker gezegd dan gedaan, ervaart de Brabantse. “Ik werk daar sinds kort ook met mental coach Karl Morris aan. Het lukt me al een paar dagen tijdens een toernooi, hopelijk kan ik nu de hele week relaxt blijven.” Coffa hoopt dat het succes van vorig jaar in een vertrouwde omgeving haar een bepaalde rust geeft. “Ik probeer daar juist energie uit te halen. Het vlammetje begon deze week echt wel te branden. Ik heb wat kleine blessures gehad, maar ik ben fit en mijn swing voelt nu weer goed.”

Daphne van Houten

Ook zullen deze week de ogen gericht zijn op de andere acht Nederlanders, onder wie Daphne van Houten. Voor de fysiek beperkte golfster, meervoudig Europees kampioene Disabled Golf, is het de eerste keer dat ze zich kan meten in een dergelijk toernooi. “Dat is een hele eer, maar ook best een beetje spannend”, zegt ze eerlijk. “Ik ga er sowieso van genieten en hoop dat ik ook enigszins kan meekomen met deze toppers en niet op de onderste plek eindig.”

Startlijst Big Green Egg Open 2022

Gratis kaarten

Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor het Big Green Egg Open, dat op donderdag begint. Klik op de button om je gratis kaart veilig te stellen.

Lees meer over
Topgolf