Topgolf

Tranen, teleurstelling en optimisme bij Romy Meekers na mislopen tourkaart

Het is geen van de Nederlandse speelsters deze week gelukt om een tourkaart te veroveren op de Qualifying School van de Ladies European Tour. Alleen Romy Meekers kwam in de buurt door de cut te halen in Spanje, maar zij kwam na vijf rondes één slag tekort om een redelijke kaart te bemachtigen. Teleurgesteld kijkt ze terug op de marathon: “Het is een harde klap.”

Meekers eindigde gisteren na vijf rondes als 53ste op Real Golf La Manga Club. De top 20 kreeg een volledige tourkaart, terwijl de top 50 gedeeltelijk speelrecht verdiende voor volgend seizoen. De Utrechtse had één slag te veel. “Het is een lange strijd geweest met veel rondjes golf. Ik heb vorige week ook nog de pre-kwalificatie moeten spelen in bizar winderige condities”, vertelt ze. "Het ultieme doel was om hier in de top 20 te eindigen, dus nu moet ik echt even achter mijn oren krabben. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik goed heb zitten huilen na de ronde en zelfs vanochtend nog. Het gaat slechts om één slag over vijf rondes, maar het maakt een heel groot verschil.”

Plezier is terug

Door buiten de top 50 te eindigen moet Meekers zo’n veertig extra speelsters voor zich dulden op de reservelijst van de LET. Ondanks de teleurstelling is ze positief over komend jaar. "Ik heb mezelf de afgelopen twee maanden weer een beetje teruggevonden. Als ik terugkijk naar mijn amateurcarrière kon ik laag gaan en toernooien winnen. Het plezier is weer echt terug en ik sta met vertrouwen op de baan. Nu denk ik weer op elke hole birdie te kunnen maken in plaats van het angstige gevoel dat ik had gedurende de afgelopen jaren. Dat zijn veel positieve dingen, maar nu overheerst natuurlijk heel erg de teleurstelling.”

 Als je hetzelfde blijft doen, krijg je hetzelfde. Er moest iets veranderen

Al met al was het een moeilijk jaar voor Meekers op de LET met een 174ste plaats op de Order of Merit. "Toch kan ik zonder twijfel zeggen dat ik hier beter speelde dan in de rest van het seizoen. In oktober heb ik veranderingen aangebracht in mijn coachteam. Als je hetzelfde blijft doen, krijg je hetzelfde. Er moest iets veranderen." Haar team bestaat nu uit John Bleys (swing), Sophie Gicquel (performance) en Maurice Nuis (fysiek).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Cruciale toernooien in Zuid-Afrika

In januari gaat de voormalig Oranje-speelster zich beraden over haar toekomst. Meekers: "Voor nu neem ik een flinke break en ga ik lekker de feestdagen vieren met familie en vrienden. Dit jaar zal ik mijn clubs niet meer aanraken. Daarna denk ik vanaf februari te gaan spelen op de Sunshine Tour in Zuid-Afrika, omdat ik daar speelrecht heb. Het is een serie van zes toernooien, waarvan de laatste twee tellen voor de LET. Die twee toernooien zijn dan weer een soort Q-School voor mij, want met goede resultaten kan ik meer toernooien spelen vanwege de re-ranking in het voorjaar.”

De drie andere Nederlanders misten de cut in Spanje. Zhen Bontan (76ste), Nikki Hofstede (140ste) en Pasqualle Coffa (142ste) keerden na vier rondes al huiswaarts. Ook zij hebben dus geen speelrecht op de LET in 2023. Lauren Holmey en Anne van Dam hebben wel een LET-kaart volgend jaar. Dewi Weber is de enige Nederlandse speelster op de LPGA in de Verenigde Staten.

Uitslag

Lees meer over
Topgolf LET LET Access