Nieuws

Tiger Woods terug in gamewereld met PGA Tour 2K23

Goed nieuws voor gamers. Tiger Woods is terug in de gaming-industrie. De 15-voudig majorwinnaar is het gezicht van het nieuwe spel PGA Tour 2K23.

Voor het eerst sinds 2014 staat Woods op de cover van het spel. De grootste golfer aller tijden is daarnaast nauw betrokken als adviseur. “Het is niet alleen geweldig om terug te zijn op de cover van de videogame, maar de rol in het ontwikkelingsteam maakt het echt een unieke kans. Ik ben verheugd om impact te blijven maken op golf en de ontwikkeling van de golfcultuur, naast het spelen van mijn eigen wedstrijden op de PGA Tour”, zegt Woods in een persverklaring.

Zelf spelen met (vrouwelijke) tourpro’s

Je hebt weer de mogelijkheid om zelf Woods te zijn in PGA Tour 2K23. In de vorige editie, met Justin Thomas als hoofdpersoon, kon je alleen tegen de wereldtoppers spelen met je eigen karakter. Naast Woods kun je bijvoorbeeld spelen met Will Zalatoris, Collin Morikawa, Tony Finau én basketballegende Michael Jordan. Ook zijn er dames van de LPGA toegevoegd, onder wie Lexi Thompson, Lydia Ko en Brooke Henderson.

Eigen golfbaan ontwerpen

Naast het spelen op twintig bekende golfbanen, waaronder The Renaissance Club in Schotland, kun je je kwaliteiten als baanarchitect laten zien. Je kunt je geheel eigen golfbaan ontwerpen. Andere gamers kunnen vervolgens online op jouw baan spelen.

Op vrijdag 14 oktober wordt PGA Tour 2K23 wereldwijd uitgebracht. Drie dagen eerder zijn de Deluxe Edition en de speciale Tiger Woods Edition al beschikbaar. Het spel is verkrijgbaar op Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en computer (via Steam).

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Tiger Woods