Equipment

Formule 1-speeltjes op de golfbaan

Ferrari, Mercedes of toch een Aston Martin. Wat je vandaag de dag op de startgrid ziet bij de Formule 1, kun je ook op de golfbaan tegenkomen…

Nog even en we rijden allemaal ‘elektrisch’. Op de golfbaan is dat al jaren heel gewoon natuurlijk. Verreweg de meeste golfbuggies rijden op stroom, daar kijkt geen golfer meer van op. In Nederland is het nog niet gewoon om je eigen golfkarretje te hebben. Dat is in de Verenigde Staten wel anders. Steeds meer Amerikanen die in resortachtige omgevingen wonen of lang verblijven, hebben een buggy op de oprit staan. En we kennen Amerika. Daar kan het niet gek of duur genoeg zijn…

Op smaak

In de Verenigde Staten kun je ook wat makkelijker met buggies op de openbare weg en dat is in ons land nog niet het geval. Garia is marktleider als het gaat om gepimpte, gepersonaliseerde en prijzige golfcarts en je hebt natuurlijk de bedrijfjes die een gewone golfbuggy ombouwen tot een vierwieler naar smaak. Het bedrijf Garia is Deens, maar heeft uiteraard een ‘kantoor’ en een grote afzetmarkt in de Verenigde Staten.

Mercedes

Garia heeft inmiddels wel wat pareltjes op zijn naam staan en werkte al samen met onder andere automerk Mercedes.

Mercedes golf buggie

Dat leverde een mooi exemplaar op. Het prijskaartje dat er aan hangt kan nog wel een beetje schommelen, maar eentje met toeters en bellen loopt al snel richting de 70.000 euro.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Ferrari

Ook de make-over tot een Ferrari is populair. Dit exemplaar lijkt ons wat onhandig voor op de golfbaan, want waar laat je de clubs? Bovendien hangt het chassis – zoals bij een Ferrari hoort natuurlijk – behoorlijk laag.

Ferrari golf cart

Maar onderstaand model dook enige tijd terug op in Nederland en is eigenlijk ‘niet meer dan’ een mooi gepimpte versie van een Yamaha EZ-GO buggie.

ferrari club car
Beeld: ER Classics

Beeld: ER Classics

Cadeautje

Aston Martin heeft ook een duit in het zakje gedaan en de Amerikaanse American Football-speler Aaron Rodgers – een golfliefhebber uiteraard - mag er mee pronken. Hij kreeg de buggie cadeau van zijn ploeggenoot bij Green Bay Packers, David Bakthiari, die net zijn contract ter waarde van 100 miljoen dollar had verlengd. De prijs werd er niet bij vermeld, maar Rodgers, een van de beste quarterbacks van het laatste decennium in de NFL, was er maar wat blij mee.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door David Bakhtiari (@davidbakhtiari)

Porsche, Bentley en zelfs de Hummer zien we ook al regelmatig terug in het exclusieve golfwagenpark, maar de mooiste in Nederland is natuurlijk met afstand de gepimpte buggie van GOLF.NL...

buggy golfnl
Lees meer over
Equipment