Topgolf

Sterke finish Huizing op Celtic Manor

Daan Huizing doet opnieuw goede zaken voor behoud van speelrecht in 2023. De Nederlander eindigde met een goede slotronde op de 15de plaats in het Cazoo Open en stijgt flink op de Order of Merit van de DP World Tour.

Save the best for last, moet Daan Huizing gedacht hebben deze week. De Nederlandse professional noteerde zijn beste ronde van de week op zondag met een 68 (-3) op de Twenty Ten Course van Celtic Manor. Na rondes 70-73-72 (op dag 1 ging Huizing na negen holes even aan de leiding) stond de 31-jarige speler buiten de top-30, maar was er nog veel mogelijk op de zeer lange en lastige Ryder Cup baan in Wales.

Op de eerste negen was Huizing foutloos met een birdie en acht keer par. Op de tweede negen begon de Soestenaar weliswaar met een bogey, in het restant noteerde hij drie birdies voor een uitstekend slot en zestien plaatsen winst op het leaderboard. 

Huizing verdiende bijna 25 duizend euro met zijn top-15 notering en het moet raar lopen als Huizing er volgend jaar niet meer bij is op het hoogste Europese niveau. Hij stijgt namelijk18 plaatsen naar de 108ste plek op de Ranking van de DP World Tour. De provisionele cut ligt momenteel op 123, dus dit is een zeer belangrijke verbetering op weg naar behoud van speelrecht voor 2023. 

Darius van Driel, die deze week niet in actie kwam staat op de 122ste plaats. Wil Besseling vinden we terug op plaats 53. Joost Luiten, die een pauze heeft genomen van professioneel toernooigolf en dit weekend trouwde, staat 183ste.

Shinkwin straalt

De zege in het Cazoo Open supported by Gareth Bale ging naar de 29-jarige Calum Shinkwin. De Engelsman eindigde op -12 voor zijn tweede overwinning op de DP World Tour. Connor Syme uit Schotland eindigde op vier slagen achterstand op de tweede plaats. Het is nog onduidelijk wanneer Luiten terugkeert.

Eindstand

Huizing is ambassadeur van stichting Hulphond. Voor elke birdie en eagle gaat er geld naar de stichting die hij een warm hart toedraagt: 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Daan Huizing (@daan_huizing)

 

Buhai wint AIG Women's Open

Het laatste major van het jaar heeft Ashleigh Buhai als winnares gekregen. De 33-jarige Zuid-Afrikaanse had dankzij fabelachtig spel op zaterdag een zeer ruime voorsprong met nog 18 holes te spelen, maar de nummer 84 van de wereld verspeelde haar voorsprong met een triple bogey op de par-4 15de van Muirfield. De Koreaanse In Geen Chun maakte dankbaar gebruik van de inzinking en dwong op een totaalscore van -10 een play-off af. 

Pas op de vierde play-off hole kwam de beslissing. Chun sloeg haar drive in de bunker en wist geen par te maken. Buhai deed dat wel dankzij een uitstekende bunkerslag uit de greensidebunker. Ze neemt naast haar eerste major meer dan een miljoen dollar naar huis. In 2018 bedroeg de prijzenpot nog 3.25 miljoen dollar. Dit jaar was dat 7.3 miljoen, een enorme stijging. 

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf