Topgolf

Scottie Scheffler leidt, Woods haalt cut

Halverwege de 86ste editie van de Masters heeft Scottie Scheffler een ruime voorsprong genomen. Tiger Woods haalde na een moeizaam begin knap de cut.

Scottie Scheffler gaat na 36 holes in de Masters aan kop met een riante voorsprong. De nummer-1 van de wereld die op de PGA Tour drie van zijn laatste vijf toernooien wist te winnen, kwam in lastige omstandigheden tot een fraaie tweede ronde in 67 (-5) slagen. De 25-jarige golfer uit Dallas maakte twee bogeys maar zette er ook zeven birdies tegenover. Met een totaal van -8 heeft Scheffler een voorsprong van vijf slagen op een viertal achtervolgers van wie er twee de Masters al eens op hun naam schreven: Charl Schwartzel die het groene jasje in 2011 veroverde en titelverdediger Hideki Matsuyama. Zij delen met Shane Lowry en Sungjae Im de tweede plaats op-3. Dustin Johnson, winnaar van de november-editie van de Masters in 2020, is gedeeld zesde samen met Harold Varner III, Kevin Na en Cameron Smith. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Tiger Woods 

Natuurlijk ging ook vrijdag de meeste aandacht uit naar Tiger Woods. De vijfvoudig winnaar van de Masters begon in een harde wind heel erg stroef: de ballen zeilden naar rechts met vier bogeys op zijn eerste vijf holes als gevolg. De 46-jarige golfer knokte zich bewonderenswaardig terug naar een ronde 74. Met een totaal van +1 haalde Woods ruim de cut. Hij begint de derde ronde zaterdag op de gedeelde 19de plaats op negen slagen van leider Scheffler. "Hel doel is zondag bij het ingaan van de tweede negen holes een kans te hebben", aldus Woods die heel vermoeid oogde na de ronde maar hoop houdt op een zesde groene jasje. Gezien de fysieke gesteldheid van Tiger lijkt dat onmogelijk, maar zeker is dat hij tot de laatste slag alles zal geven. 

Na 36 holes staan er slechts vijftien spelers onder par. Voor zaterdag wordt droog weer voorspeld maar ook koele temperaturen en veel wind. De baan zal verder uitdrogen en dan kan een voorsprong snel slinken. Wel moet gezegd worden dat Scheffler een ijzersterke indruk maakt. Als caddie heeft de Amerikaan in Ted Scott ook een perfecte man aan zijn zijde want Scott won de Masters twee keer met Bubba Watson. 

Cut +4

De cut viel op +4 en voor mannen als Sam Burns (+5), Jordan Spieth (+6), Brooks Koepka (+6) en Xander Schauuffele (+7) viel het doek. Thomas Pieters, in 2017 heel knap vierde in de Masters, kon dit keer geen potten breken. Met 79-80 en +15 ging de Antwerpenaar hard onderuit. 

Stewart Cink maakte op hole 16 een hole-in-one, de 24ste op die par-3 in de geschiedenis van de Masters. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Leaderboard

  
Lees meer over
Masters Tiger Woods