Topgolf

Rosendaelsche en Eindhoven kampioen

De mannen van de Rosendaelsche Golfclub hebben hun landstitel met succes verdedigd, bij de vrouwen ging het kampioenschap na het finaleweekend naar de Eindhovensche Golf!
Beeld: Rosendaelsche Golfclub

Beeld: Rosendaelsche Golfclub

Het was nieuw voor alle betrokkenen. Niet een lange Voorjaarscompetitie, maar één finaleweekend later in het jaar om alsnog tot de landskampioenen te komen. Bij de Heren was het de Rosendaelsche dat op Het Rijk van Nijmegen van start tot finish domineerde en zo de nationale titel wist te prolongeren. Al in de kwalificatie op vrijdag was het Arnhemse zestal bovenaan geëindigd en in de finale werd uiteindelijk afgerekend met de Hilversumsche. In de foursomes op zondagochtend werd een minimale 2-1 voorsprong gegrepen en ook aan het einde van de rit waren de verschillen met 10-8 klein. Kiet van der Weele en Rick Hessing leverden met ieder twee punten het grootste aandeel in de finale.

Uitslag

Dames Eindhoven verslaan De Pan

Bij de Dames mocht de Eindhovensche dan weer wel feestvieren. Ook zij wisten zich aan het begin van het weekend als eerste te kwalificeren voor de kruisfinales, om op zondag met De Pan de laatste horde te nemen op weg naar de landstitel. De duo’s Lizzy Peeters/Minouche Roooijmans en Jasmijn Villhaber/Anouk Klarenbeek wonnen hun foursomes aan het begin van de finaledag, waarna Eindhoven aan drie zeges in de singles genoeg had om de landstitel over te nemen van Noordwijk: 10-8.

Uitslag

Bekijk deze video over de Voorjaarscompetitie in één finaleweekend: 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Hilversum en De Pan winnen bij senioren

Op Het Rijk van Sybrook slaagde de Dames 50+ 27-holes-ploeg van de Rosendaelsche er niet in voor nog een feestje te zorgen in Gelderland. In de eindstrijd waren de vrouwen van de Hilversumsche namelijk met 12-6 te sterk. Achtereenvolgens moesten Toxandria, Houtrak en dus de Rosendaelsche eraan geloven. Hun mannelijke tegenhangers speelden dit weekend op Het Rijk van Nunspeet, maar het werd ook geen dubbele zegetocht voor Hilversum. In de finale werd namelijk met 11-7 verloren van De Pan. De golfers uit Utrecht waren van begin tot eind de baas.

Uitslag Heren

Uitslag Dames

de dames van de hilversumsche en rosendaelsche senioren ngf competitie
de pan wint de ngf competitie bij de senioren
Lees meer over
Topgolf Competitie NGF