Topgolf

Broberg helemaal los, Van Driel in top-10

Weer werd het de dag van Kristoffer Broberg in het 101ste Dutch Open. De Zweed slaagde er net niet in geschiedenis te schrijven met een 59, maar de tweede European Tour-zege uit zijn loopbaan kan hem bijna niet meer ontgaan. Ook Darius van Driel doet nog mee voor het podium.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Aan het begin van de altijd spannende derde dag was de mist spelbreker in het Brabantse Cromvoirt. Mist zou het spel dusdanig gaan bemoeilijken, dat besloten werd te wachten op helderder weer. Drie uurtjes later dan gepland gingen de eerste golfers de baan in, maar vanaf dat moment was het wederom genieten op Bernardus.

Broberg niet te stoppen

Ook nu zagen we namelijk weer veel lage scores, al kon niemand tippen aan de ongenaakbare Kristoffer Broberg. De 35-jarige Zweed vuurde er op vrijdag namelijk al een baanrecord in en speelde ook vandaag weer golf van een andere planeet. Na zes holes stond hij al op -6 voor de ronde en vanaf daar liep hij alleen nog maar verder weg. Na de birdie op 17 kwam zelfs de magische grens van 59 in beeld, maar het lukte hem niet een eagle te maken op 18. Zo heeft Broberg (-23) zijn lot morgen in eigen hand, want de eerste achtervolger vinden we pas terug op -15. Gaat hij morgen doen wat Peter Hanson als enige landgenoot presteerde in de 100 voorgaande edities: het Dutch Open winnen?

Van Driel de top-10 in

 Eén van de andere spelers die de top van het klassement bestormden, was Darius van Driel. Hij ging vrolijk door waar hij een dag eerder gebleven was en tekende voor zijn tweede opeenvolgende 66 (-6). De Leidschendammer begon zijn opmars met een eagle op 4 en denderde vervolgens door. Birdies verschenen op holes 7, 9, 10 en 12, maar niet veel later moest hij dan toch ook echt de eerste bogey slikken. Gelukkig maakte Van Driel die verloren slag nog goed met een birdie op de afsluitende par-5, om als zevende naar de slotdag te gaan. Darius gaat volgende week trouwen, maar eerst heeft hij zijn pijlen dus nog gericht op een ereplaats.

'Ik maak weinig fouten'

“Vandaag was het veel minder spannend dan gisteren”, blikte Van Driel na afloop voldaan terug. “Van tee tot green was het heel solide en het putten liep aardig. Ik sloeg de ballen redelijk dichtbij en holede een paar langere putts, dat scheelt ook wel. En ik maak weinig fouten. Als je dat blijft doen en jezelf kansen blijft geven, dan gaat er vast wel een keertje een in. Hopelijk sta ik morgen niet al te veel slagen achter en kan ik nog heel dichtbij komen.” Die kans lijkt klein, alles hangt af van Broberg.

De andere Nederlanders konden op ‘moving day’ niet de gewenste ‘move’ maken. Philip Bootsma, Daan Huizing en Sven Maurits staan in het nevenklassement van landgenoten zes slagen achter op Van Driel, nog altijd verdienstelijk in de top-40 met -6. En hoe sluiten Rowin Caron (-5), Mike Toorop (-4), amateur Nordin van Tilburg (-2), Lars van Meijel (-1) en Koen Kouwenaar (+3) hun Dutch Open af? 

Leaderboard

Bekijk de reactie van Darius van Driel in aflevering 9 van 'Podje Golf, de TV-Show':

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf