Topgolf

Van Dam level in Portland

Anne van Dam was op de openingsdag van de 50ste Cambia Portland Classic in evenwicht met de baan. Vanaf level par wordt het later vandaag zaak om zich in positie te spelen voor het weekend. 

Voor de jubileumeditie is de Portland Classic uitgeweken naar de Oregon Golf Club. En dat terwijl in de geschiedenis veruit de meeste keren op een baan aan de andere kant van de stad werd gespeeld, maar vanwege een aangrenzend kamp voor daklozen dat voor overlast zorgt, kon de veiligheid van alle betrokkenen daar ditmaal niet gegarandeerd worden. Niet dat het voor Anne van Dam veel verschil maakte, zij hoopte waar dan ook goed uit haar korte zomerbreak te komen. De Arnhemse opende in ieder geval aardig, onderweg maakte ze vier birdies en vier bogeys. Dat is na 18 holes goed voor de gedeelde 28ste plaats. Met name op de par-5's zal ze vrijdag (en mogelijk de rest van de dagen) meer het verschil willen maken, de langste holes speelt ze voorlopig in level par.

Drie leiders

Echt weglopen kon nog niemand ten zuiden van Portland. Carlota Ciganda is één van drie speelsters op -4. De Spaanse Solheim Cup-ster deelt ondanks een dubbel-bogey te hebben gemaakt de leiding en dat doet zij met Gemma Dryburgh uit Schotland en de Thaise Pajaree Anannarukarn. Eerder dit jaar won die laatste al een keer in Noord-Ierland.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET