Topgolf

Zes landgenoten onder par in Dutch Open

Dag 1 van het Dutch Open is in de boeken. Compleet ‘afgebroken’ werd Bernardus nog niet, maar de Europese toppers hielden niettemin stevig huis. We hebben na 18 holes een Ierse leider en zes landgenoten onder par. Sven Maurits staat er van hen het beste voor.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met name in de vroege ochtend en in de namiddag was er veel mogelijk op de baan in Cromvoirt. Joost Luiten kon in alle vroegte echter nog niet het verschil maken in zijn zoektocht naar een derde Dutch Open-beker. Na een ronde met drie birdies en drie bogeys kwam hij op level par terug in het clubhuis. “Het was het gewoon niet vandaag. Twee bogeys te veel vanuit het midden van de fairway. Tja, dat gebeurt op deze baan. Bernardus test ieder onderdeel van je spel. Morgen moet het wat scherper.” Ook Darius van Driel (level), Lars van Meijel (+1) en Wil Besseling (+2) wisten op de openingsdag niet van de baan te ‘winnen’. Daan Huizing (-1) deed dat nipt wel.

Maurits beste landgenoot

Sven Maurits was na afloop een stuk meer te spreken over zijn eerste rondgang dan Luiten. De Drent maakte onder meer drie birdies en een eagle in zijn laatste zes holes en is op -4 voorlopig de beste Nederlander, net buiten de top-10. ,,Hier had ik van te voren voor getekend”, aldus de golfer die afgelopen weekend het Nationaal Open won. “Het begin was nog niet zo soepel, maar dat heb ik de laatste zes holes ingehaald. Ik voel wel hoe je deze baan moet spelen.” Met Maurits staan nog vijf landgenoten onder par na de openingsronde. 

Kearney -7

Een van de vroege starters die de gunstige omstandigheden helemaal optimaal benutte, was Martin Simonsen uit Denemarken. Hij bracht een bogeyvrije 66 (-6) binnen vanuit de eerste groep, maar dat was na het optrekken van de stofwolken niet de beste score. De Ier Niall Kearney deed het namelijk nog één slagje beter in de middag. Zeven birdies maakte de nummer 435 van de wereld in totaal voor een score van -7, goed voor een baanrecord op Bernardus.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.