Topgolf

Foutloos begin Luiten op Wentworth

We hebben deze week maar één Nederlander in het BMW PGA Championship, maar die is vandaag wel uitstekend begonnen. Joost Luiten bleef op Wentworth bogeyvrij en staat na 18 holes hoog in het klassement van dit Rolex Series-toernooi.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het vertrouwen is groeiende bij Joost Luiten, die in zijn vorige twee toernooien bij de beste twintig eindigde. Naar eigen zeggen werd het ook wel weer eens tijd voor een top-10 notering, bijvoorbeeld in dit Rolex Series-event op een baan die hij inmiddels goed kent. Aan de eerste ronde heeft het wat dat betreft in ieder geval niet gelegen. Luiten bleef op Wentworth foutloos en zette daar vier birdies tegenover. Drie daarvan kwamen op de par-5's, al was hij op de afsluitende zelfs nog dicht bij een eagle. Een meer dan keurige 68 voor -4 was een feit en daarmee stond hij nadat iedereen binnen was T7.

Aphibarnrat & Bezuidenhout

Na 18 holes hebben we op de West Course twee leiders, Christiaan Bezuidenhout en Kiradech Aphibarnrat. De Thai heeft om verschillende redenen niet de beste tijd achter de rug op de golfbaan, maar heroverde afgelopen weekend zijn kaart voor de PGA Tour en staat nu ook nog bovenaan in het BMW PGA Championship. Met name met de putter was Aphibarnrat vandaag 'on fire', op weg naar een 64 en -8. Bezuidenhout kwam op diezelfde score terecht door bijvoorbeeld onderstaande chip-in voor eagle.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Voor de twee landgenoten die tegelijkertijd begonnen op de Ladies European Tour wordt het morgen alle zeilen bijzetten om de cut niet te missen. Romy Meekers opende het VP Bank Swiss Ladies Open met een ronde in 75 slagen (+3). Ze maakte onderweg maar één birdie, op de allereerste hole. Pasqualle Coffa had het nog wat moeilijker op de baan van Golfpark Holzhäusern. Ze staat op +6 buiten de top-100 en dreigt voor de derde keer op rij het weekend te gaan missen. Ook in Zwitserland hebben we twee leiders op -8. Chloe Williams en Marianne Skarpnord voeren de rangschikking aan.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Nationaal Open

Dan over naar 'De Pan', waar deze week het Nationaal Open bij zowel de dames als de heren wordt gespeeld. In die laatste categorie was het vandaag Kiet van der Weele die met een ronde -6 de macht greep op diezelfde score. De tweede amateur van ons land heeft een minimale voorsprong ten opzichte van een kwartet achtervolgers bij het ingaan van het Utrechtse weekend. Bij de dames is het gat al wat groter. Charlotte Roodenburg is met -2 halverwege namelijk de enige speelster onder par. Ze loopt vier slagen voor op Nikki Hofstede.

Leaderboards

Pro Golf Tour op Ziggo

Goed nieuws voor iedereen die graag voor de televisie naar topgolf op de Nederlandse banen kijkt. Volgende week is er natuurlijk vier dagen lang het Dutch Open, maar morgen (vrijdag) zendt Ziggo Sport al een samenvatting van het FaberExposize Gelpenberg Open uit. Dit toernooi van de Pro Golf Tour werd vorige week gespeeld en er deden liefst 40 landgenoten mee. Zet het in je agenda, vrijdag om 12.00 uur op het golfkanaal en een half uur later op het open net!

Lees meer over
European Tour Topgolf LET