Topgolf

Meer van hetzelfde voor Oranje in Spanje

Op 'zomers' Mallorca wint Winther en blijven de Nederlanders vrij anoniem. In Florida plaatste Dewi Weber zich voor de laatste fase van de Q-school LPGA Tour.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Eigenlijk typeerde middelmaat de hele week van Luiten. Het was nooit slecht en het was nooit helemaal goed. De eerste twee dagen in level par door de baan en in het weekend twee keer in 68 slagen (-2 over de ronde). Veertien birdies over de hele week gerekend, maar ook tien bogeys. Nog een paar opvallende zaken: in elke ronde een bogey op de par-3 12de hole en drie van de vier keer besloot Luiten zijn ronde met een bogey. De gedeelde 34ste plaats in het Mallorca Golf Open (-4 na 72 holes) zal hem waarschijnlijk niet lang heugen.

Kansen

Ook Lars van Meijel zal toch niet met heel groot plezier terugkijken op de week, waarin hij zijn beste resultaat al op de eerste dag neerzette (-2) maar daarna geen enkele ronde meer onder par speelde. Met level par eindigde hij het toernooi op een gedeelde 55ste plaats en daarmee is de Brabander niet veel geholpen in een ultieme poging om met een heel goed resultaat nog binnen de top 124 van de Race to Dubai te geraken. Daarmee zou hij zijn kaart voor 2022 veiligstellen. Maar Van Meijel blijft rond positie 175 hangen en veel kansen krijgt hij dit seizoen niet meer.  Darius van Driel miste vrijdag de cut.

Winther wint

De overwinning op Mallorca ging naar Jeff Winther, die zich zelfs een bogey op de laatste hole kon permitteren om de achtervolgers van het lijf te houden. Winther eindigde op -15. Voor de Deen was het zijn eerste zege op de European Tour in 129 toernooien. De Spanjaarden Pep Angles en Jorge Campillo eindigden samen met de Zweed Soderberg op een gedeelde tweede plaats.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Dewi Weber

In Florida is Dewi Weber goed overeind gebleven in de tweede fase van de Q-school van de LPGA Tour. Dankzij een slotronde in -2 eindigde ze ruim binnen de top-45, die door mag naar de finale stage eind november in Alabama. Weber kwam op de Bobcat Course van de Plantation Golf & Country Club uit op een totaal van -5, waar -3 al toereikend was. Twee jaar geleden was Weber al eens heel dicht bij een tourkaart voor de LPGA, maar raakte ze verwikkeld in een regelincident dat heel veel aandacht kreeg en haar behoorlijk van haar stuk bracht. 

Eindstand

De Nederlandse topgolfster Dewi Weber tijdens het Big Green Egg Open in Arnhem
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl