Topgolf

Met level par klimmen Lars en Joost in Spanje

Twee Nederlanders door op Mallorca, Daan Huizing kan zich opmaken voor de Grand Final van de Challenge Tour en in Portugal geeft landskampioen Rosendaelsche zijn visitekaartje af in de 'Champions League'.

Op Mallorca zijn twee Nederlanders door naar het weekeinde: Joost Luiten en Lars van Meijel. Voor Darius van Driel viel het doek in het Mallorca Golf Open. Hij klom vandaag wel een aantal plekken maar niet genoeg om de cut te halen. Het was lastig spelen op Golf Santa Ponsa, waardoor Van Driel met een ronde één boven par wel steeg, maar de erfenis (+2) van een dag eerder te zwaar woog.
Luiten noteerde voor de tweede achtereenvolgende dag een ronde in level par. Nu stonden er drie birdies en evenveel bogeys op zijn kaart in plaats van elk twee gister. Ook hij steeg wel licht in het klassement.

'Puttjes holen'

Beste Nederlander na 36 holes is Lars van Meijel. Net als bij Luiten waren de birdies en bogeys bij hem in evenwicht, maar Van Meijel had nog wat over van gisteren.
Hij won een tiental plekken en staat met -2 voor het toernooi op een gedeelde 32ste plaats en met 36 holes te gaan is er nog veel mogelijk. ‘De baan speelde wel lastig vandaag. Er stond een harde wind’, aldus Van Meijel. ‘Maar mijn spel is de laatste dagen best goed. Nu morgen nog wat puttjes holen en dan kan het nog leuker worden.’
De koppositie is na twee dagen in handen van de Zuid-Afrikaan Bryce Easton, die voor de tweede keer deze week dik onder par binnenkwam en met -11 stevig in het zadel zit. Niet iedereen kon de tweede ronde afmaken vandaag, waardoor de klasseringen nog iets kunnen wijzigen, maar met level par voor het toernooi loopt Luiten (53ste) geen gevaar.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Challenge Tour

In de Challenge Costa Brava wisten Daan Huizing en Robbie van West op de laatste dag niet meer boven de ‘middelmaat’ uit te stijgen. Op Empordà Golf nabij Girona besloot Huizng het toernooi met een 72 (+1), waarmee hij uitkwam op een gedeelde veertigste plaats. In de ranking blijft hij op de 17de plaats en nog binnen de veilige top-20, die een kaart voor de European Tour oplevert.
Robbie van West deed het vandaag beter dan in de voorgaande twee dagen, maar met een slotronde in 70 slagen (-1) steeg hij slechts zeven plekken en werd hij gedeelde 46ste. De zege ging naar de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier met -19.

Grand Final

Volgende week staat de Grand Finale van de Challenge Tour op het programma. Daaraan doen de beste 45 spelers van de Road to Mallorca ranking mee. Van West (89ste) valt buiten de boot. Huizing kan daar nog proberen een betere categorie (lees: kaart) voor de European Tour te bemachtigen. Maar concurrenten kunnen hem bij een minder resultaat van de Nederlander ook nog uit de top-20 stoten.

Leaderboard

European Men's Club Trophy

In de 'Champions League' voor clubteams staat de Rosendaelsche er na twee van de drie speelronden erg goed voor. De landskampioen uit Arnhem, die op Troia Golf in Portugal wordt vertegenwoordigd door Ché de Bake, Rick Hessing, Kiet van der Weele en Floris Veth, bracht een teamscore van -5 binnen vandaag en dat was met afstand de beste score van de dag (twee van de drie individuele scores tellen mee voor de dagscore).

Rosendaelsche Europa Cup

Kiet van der Weele staat na 36 holes individueel al op -5 en levert daarmee een grote bijdrage. Met nog een ronde te gaan bedraagt de voorsprong op de nummer twee, Golf de Biarritz le Phare (Frankrijk) vier slagen. De landskampioen uit Denemarken, Smørum Golfklub, staat al op negen slagen.

Leaderboard