Equipment

Minimale frustratie met 2021 PING putters?

De frustratie van een gemiste putt minimaliseren. Dat was het doel van Ping met de nieuwe 2021 putters. Kan het merk deze belofte inlossen?
Beeld: PING

Beeld: PING

Wat is het?

De nieuwe putterlijn van PING bestaat uit maar liefst 11 verschillende modellen. Naast klassieke Anser blades (zie foto onder) zijn er ook opvallend moderne mallets toegevoegd. Net als in veel andere golfclubs, bijvoorbeeld de driver of ijzers, is moment of inertia - het traagheidsmoment - heel belangrijk. Hoe verdeel je het gewicht in een golfclub? Het bepaalt niet alleen het gevoel maar vooral ook de mate van stabiliteit. In de nieuwe 2021 Ping putters is dat niet anders.

2021 ping anser

Door het gewicht zo ver mogelijk naar buiten te verplaatsen heeft een putter minder neiging om te draaien. Het resultaat is meer stabiliteit van het clubblad als je de bal een keer wat minder goed raakt. Om dat in een klein model te realiseren hebben moderne putters een clubhoofd dat is opgebouwd uit verschillende materialen. In de nieuwe putterlijn van Ping zijn deze gewichten van het zwaardere wolfraam (zie foto onder) en het maakt de 11 verschillende Ping 2021 modellen zeer stabiel en vergevingsgezind.

de nieuwe ping putters voor 2021

Wat is er nieuw?

In de lijn zitten drie klassieke Anser modellen: Anser, Anser 2, Anser 4. Deze hebben wolfraam in teen en hiel (zie foto boven). Bij de Kushin 4, DS 72 (de putter van Viktor Hovland) en Tyne 4 is dat net even anders. In de hiel zit staal en in de teen wolfraam om het zwaartepunt en de hoeveelheid arc/toe-hang te optimaliseren. In de nieuwe CA 70 zit een extra gewicht van staal in de bodem om het zwaartepunt van het aluminium frame te verlagen. De Fetch en de Oslo H hebben een 304 roestvrij staal frame met een aluminium zool om het traagheidsmoment (de MOI) te maximaliseren. Een overzicht van de modellen:

alle modellen van de 2021 ping putters op een rij

Als je de bal een keer niet goed raakt, dan wil je niet alleen dat de richting nog ok is, je wilt ook dat de schade wat betreft de snelheid beperkt blijf. Hiervoor heeft Ping een insert ontwikkeld van twee lagen 'Pebax' (een elastomeer) met verschillende hardheden. De ondiepe laag zorgt voor een zacht gevoel bij korte putts. De diepe laag zorgt voor een harder gevoel als je meer afstand overbrugt op de green (zie foto onder). Een vernuftige manier om het gevoel te behouden bij verschillende afstanden. 'Het gevoel van deze putters is zacht, maar de bal reageert als op een harder clubblad', aldus John K. Solheim, de CEO van Ping.

ping 2021

De ondiepe groeven van de insert zorgen ervoor dat de bal snel rolt en consistent is in afstand. Wat betreft kleur heeft Ping het bij zwart gehouden met wat rode accenten ( niet zichtbaar zijn bij adresseren). 

Wat vinden wij?

Al tientallen jaren weet je wat je krijgt bij een putter van Ping. Degelijkheid dankzij onderzoek (PING noemt dit Putting Lab Design) vertaald in klassieke looks en tijdloze modellen. De 2021 Ping putters (een betere naam was er niet) hebben echter ook flink wat moderne mallets. GOLF.NL testte er een paar en wij waren erg te spreken over de variatie en keuzemogelijkheden. Of je nou een blade nodig hebt of een mallet, of een flinke boog in je stroke hebt of juist niet, er is heel veel te kiezen. Zelfs een arm-lock putter (Webb Simpson, Keegan Bradley, Bryson DeChambeau en Phil Mickelson zijn - al dan niet - tijdelijk overgestapt naar deze putt-methode) behoort tot de mogelijkheden dankzij de grootste en meest vergevingsgezinde mallet: Harwood. 

harwood 2021 ping

De nieuwe PP60 midsize grip (er zijn drie standaard grips waaruit je kan kiezen) is iets groter dan standaard en voelt goed in de handen. Je hoeft niet hard te knijpen om de grip voel je gevoel stevig vast te houden. De 2021 putters staan solide op de grond en zijn makkelijk op te lijnen en dat geeft vertrouwen bij het adresseren. De zwarte looks geven de putters een strak uiterlijk. Ook de standaard shaft heeft een zwart chromen kleur gekregen, en dat past goed bij deze zeer degelijke nieuwe putterlijn van Ping.

Prijs & productinformatie

2021 PING putters
Drie blades: Anser, Anser 2, Anser 4.
Drie mid-mallets: Kushin 4, CA 70, DS 72.
Vijf mallets: Tyne 4, Fetch, Tyne C, Oslo H, Harwood (ook in Armlock versie verkrijgbaar).

Klik hier voor een compleet overzicht.  

De 2021 PING putters zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan of via Jumbo Golf of via de website van PING.

Prijs € 299,- (Harwood: € 499,-)

Meer weten? 
eu.ping.com

Lees meer over
Equipment