Topgolf

Dubbelslag voor Morikawa in Dubai

Collin Morikawa heeft aan het slot van het European Tour-seizoen een dubbelslag geslagen. Hij schreef het DP World Tour Championship op zijn naam en werd daarnaast ook de eerste Amerikaan die de Race To Dubai won.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Morikawa bewaarde vandaag op de Earth Course van het Jumeirah Golf Resort het beste voor het laatst door op vijf van zijn laatste zeven holes een birdie te maken. Achter hem ‘verknoeide’ Rory McIlroy juist zijn marge op de tweede negen. De Noord-Ier kwam binnen met een teleurstellende ronde in 74 slagen, mede door drie bogeys op de laatste vier holes.
Matthew Fitzpatrick werd dankzij een goede slotronde in 66 slagen gedeelde tweede (met de Zweed Alexander Björk) in het slottoernooi en schoof op naar een vierde plek in de Race To Dubai. Het gat tussen de winnaar en de Brit en de Zweed bedroeg drie slagen.

Miljoenen

Morikawa, dit jaar winnaar van The Open en mede daardoor begin deze week als leider in de Race to Dubai aan het DP World Tour Championship begonnen, verdiende met de dubbele zege enkele miljoenen. Hij kwam ook in het bezit van de Harry Vardon Trophy als de nummer één van de European Tour.
Eerder deze week ontving hij ook al het 'Honorary Life Membership' van de European Tour, iets wat door velen werd bekritiseerd omdat de 24-jarige Amerikaan buiten de majors nou niet bepaald vaak op de European Tour speelt.

Nederlanders

In Dubai deden voor het eerst sinds 2009 geen Nederlanders mee aan het eindtoernooi. Joost Luiten speelde vanaf dat jaar onafgebroken mee, tot dit seizoen. De Nederlanders met speelrecht op de DP World Tour 2022 – de nieuwe naam voor de European Tour – beginnen nog dit jaar in Zuid-Afrika aan het nieuwe seizoen.

Eindstand

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf