Topgolf

Zure nasmaak Huizing en Besseling

Voor Wil Besseling (Portugal) en Daan Huizing (Mallorca) was het vandaag de dag van 'wat had kunnen zijn'. Allebei verspeelden ze een fraaie score op de tweede negen. De week van Joost Luiten in de Algarve zit er al na 36 holes op.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De zon was amper opgekomen in Vilamoura, of Wil Besseling was in de eerste groep al aan de beurt om af te slaan voor zijn tweede ronde. Hij was de openingsdag op de tiende plek geëindigd en raapte, gestart op de backnine, op holes 11 en 15 twee nieuwe slagen op. Daarmee hield hij koers, maar die moest hij even later noodgedwongen wijzigen. Het was voor de Noord-Hollander namelijk gedaan met het maken van birdies, in een bestek van acht holes noteerde hij vijf bogeys. Gevolg was een duikvlucht op het leaderboard en uiteindelijk een score van 74 en +3. Plots moest Besseling (alles bij elkaar level par) zich zorgen gaan maken om het halen van de cut, wat uiteindelijk wel net lukte.

Luiten mist cut

Joost Luiten wist bij binnenkomst al dat het voor hem na twee dagen gedaan was op de Dom Pedro Victoria Golf Course. Hij kwam in de Portugese ochtend tot vier birdies, maar het ontbrak bij de Nederlandse nummer 1 aan stabiliteit en dus verschenen er ook vijf bogeys op de kaart. Luiten kan zich nu gaan voorbereiden op het Dubai Championship, het laatste toernooi waar hij zich eventueel nog kan plaatsen voor het Tour Championship.

Bertasio leidt

Hoewel zijn marge geen vier slagen bedraagt, is de leiding in de Algarve nog altijd in handen van de Italiaan Nino Bertasio. Hij volgde zijn weergaloze 61 vandaag op met een 69 en gaat halverwege aan kop op -12. Dankzij goede rondes zijn ook spelers als Thomas Pieters, Adri Arnaus en Lucas Bjerregaard 'in contention' bij het ingaan van het weekend.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Finale Challenge Tour

Ook Daan Huizing zal een zure nasmaak over hebben gehouden aan zijn tweede rondgang. Hij was in de Challenge Tour Grand Final namelijk bezig aan een flinke opmars. Met vijf birdies uit zijn eerste acht holes op zak stoomde Huizing door tot de top-10, maar helaas was dit niet van al te lange duur. Met name de triple bogey op 10 deed pijn voor de golfer uit Soest, die met een lage score goede zaken had kunnen doen in de strijd om één van de twintig European Tour-kaarten. Desondanks klom hij met zijn 70 (-1) wat plekken in Mallorca en as we speak staat hij ook nog altijd negentiende op de virtuele ranking. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.