Banen & Clubs

Haviksoord Golf Club: verborgen parel

Voor een nieuwe vlog ging de redactie van GOLF.NL spelen op Haviksoord Golf Club. Is de 18 holes baan in het Brabantse Leende een 'hidden gem'? Bekijk de vlog en maak kans op twee greenfees!

Wanneer is een golfbaan een 'hidden gem', oftewel een verborgen parel? Haviksoord voldoet volgens veel golfers aan deze term. De baan is een goed voorbeeld van een minder bekende en kwalitatief hoogwaardige golfbaan die je snel moet bezoeken. De eerste 9 holes van Haviksoord werden in 1976 aangelegd. In 2006 werd de baan uitgebreid naar 18 holes. 

Op haviksoord.nl is te lezen: 'Alle nieuwe holes werden aangelegd in bestaand bos en sommige oude holes werden opgesplitst. Beide ontwerpen hielden rekening met het bestaande landschap zodat de baan een zo natuurlijk mogelijke uitstraling zou krijgen. Aangezien bijna het gehele gebied voor 1930 heidegrond was (vandaar de naam van het gebied “Zevenhuizensche Heide”) zeer zure grond. Deze zuurgraad zorgt ervoor dat Straatgras (Poa Unnua) niet of nauwelijks wil groeien. En dit soort gras heb je liever niet in de greens.'

Bekijk onderstaande video om meer van Haviksoord te zien, abonneer je op ons YouTube-knaal en doe mee aan de prijsvraag om kans te maken op twee greenfees voor Haviksoord Golf Club!

Win 2 greenfees!

GOLF.NL mag 2 greenfees weggeven zodat jij samen met wie je wil kan genieten van deze mooie baan in Leende. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Bekijk en like de video

  2. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

  3. Beantwoord de vraag die we in de video stellen en geef je antwoord in een reactie onder de video (klik hier om te reageren onder de video. Let op: mailen heeft geen zin)!

We verloten onder de goede antwoorden 1 x 2 greenfees (18 holes) en maken de winnaar na 10 november 2021 bekend in de reacties! Succes!

Meer weten?
haviksoord.nl

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd in de app GOLF.NL

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen