Topgolf

Wil randje top-10, Daan heeft meer nodig

Gemengde resultaten voor de Nederlandse golfers in het zuiden van Europa. Wil Besseling staat er in het Portugal Masters na één ronde goed bij, Joost Luiten bevindt zich net boven par en in de Grand Final van de Challenge Tour moet er voor Daan Huizing een tandje bij.

Wil Besseling heeft net als Joost Luiten nog twee toernooien om zich richting het slotstuk in Dubai te spelen. Een topnotering hier of volgende week is dus een must en aan de start in Portugal lag het in ieder geval niet. Na vijfmaal par op de Dom Pedro Victoria Golf Course was er een bogey voor de Westfries, die hierna zijn draai vond met een reeks van drie opeenvolgende birdies rond de turn. De bogey op de relatief eenvoudige par-5 12de was een 'mood killer' voor de nummer 96 van de Race to Dubai, maar met nieuwe birdies op 14 en 15 maakte hij die ingeleverde slag weer meer dan goed. De putt op 18 voor -4 had net te weinig snelheid en dus tekende Besseling voor een 68 en -3.

Luiten had het in de Algarve vandaag een stuk moeilijker dan zijn landgenoot. Hij gaf op voorhand aan te verwachten dat het 'prijsschieten' zou gaan worden op Dom Pedro, maar kwam zelf niet verder dan twee birdies. Met wel drie bogeys op de kaart balanceert hij net boven par op het randje van de cutline. Gelukkig start hij, en ook Besseling, op vrijdag in de vroege ochtend, wat voordelig lijkt.

Nino al gevlogen?

Niet dat de wind op enig moment echt spelbreker werd op de openingsdag, vraag dat maar aan Nino Bertasio. De 33-jarige Italiaan raakte nog niet de helft van zijn fairways, maar produceerde wel liefst tien birdies voor een foutloze -10. Met name de zes birdies op zijn laatste zeven holes waren imponerend en leveren hem voorlopig een voorsprong van vier slagen op. Enkel Adri Arnaus kwam met -6 nog enigszins in de buurt.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Finale Challenge Tour

Daan Huizing kan diezelfde European Tour al een tijdje ruiken. In de Grand Final van de Challenge Tour hoopt hij zijn kaart dit weekend binnen te slepen, maar dan heeft hij de komende dagen meer nodig dan zijn 72 (+1) van vandaag met één birdie en twee bogeys. Van de 45 spelers houdt hij er voorlopig slechts vier achter zich, al staat hij virtueel wel nog net aan de goede kant van de streep op de ranking (plek 19). De virtuele nummer 21 uit Engeland sluit de rijen op Mallorca, waar nog genoeg kapers op de kust liggen en Lukas Nemecz en Espen Kofstad met -6 de leiding delen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.