Topgolf

Luiten (-17) eindigt slag voor Van Driel

Joost Luiten bleef landgenoot Darius van Driel net voor in de Kenya Savannah Classic. De overwinning in Nairobi ging naar Daniel van Tonder.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Er werd heel laag gescoord in de laatste ronde van de Kenya Savannah Classic op de Karen Country Club. In het spectaculaire birdiefeestje liepen Joost Luiten en Darius van Driel redelijk vooraan mee in de polonaise met allebei zeven birdies. Van Driel moest helaas ook drie bogeys noteren, Luiten slechts één en daardoor eindigde hij als beste Nederlander op de gedeelde zevende plaats met een totaalscore van -17. Duur was de bogey op de makkelijke par-5 elfde hole waar vandaag vier eagles en 35 birdies werden gemaakt voor een gemiddelde score van 4.40.

 

"Die bogey op 11 was heel zuur", aldus Luiten vanuit Nairobi. "Vanuit een fairwaybunker had ik 220 meter naar de vlag. Ik wilde achteraf misschien iets te veel, nam risico met mijn tweede slag en die eindigde kansloos achter een boom. Afgezien van die fout heb ik vandaag gewoon goed gespeeld, een zevende plaats is natuurlijk altijd prima. Er had nog wel meer ingezeten, maar dat zegt iedereen die in de top-10 eindigt."

 

Nieuwe "oude" caddie

 

Luiten wordt bij zijn volgende toernooi (Oostenrijks Open, 15-18 april) herenigd met caddie Martin Gray met wie hij het KLM Open in 2013 won. "Ik ben begin dit jaar begonnen met Jason Hempleman, maar met hem was de klik er gewoon niet. Dan kun je beter besluiten snel weer te stoppen. Martin heeft de afgelopen jaren voor Robert Karlsson gecaddied, de laatste periode in Amerika op de Senior Tour. Ik ben blij dat Martin terugkomt, we hebben samen een aantal heel goede en succesvolle jaren gehad. Met Martin weet ik zeker dat het op het persoonlijke vlak klikt en dat is als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt ontzettend belangrijk." 

 

Vijf op rij

 

Van Driel begon de laatste ronde met bogey-bogey, maar de Leidschendammer herstelde zich dus knap. Vooral de serie van vijf opeenvolgende birdies van hole 9 t/m hole 13 was indrukwekkend. In de tweede ronde had Van Driel ook al laten zien laag te kunnen gaan met acht birdies en een eagle voor een 62. Een ronde 67 (-4) vandaag bracht de 32-jarige golfer op -16, goed voor de gedeelde tiende plaats. 

Lars van Meijel en Wil Besseling legden met -8 beslag op de gedeelde 48ste plaats. Van Meijel had met 68 (-3) wel een betere slotronde dan Besseling (70).

Daan Huizing besloot het toernooi met een ronde 71 en eindigde met gelijk par op de 71ste plaats.

 

Van Tonder in play-off

 

Daniel van Tonder en Jazz Janewattananond eindigden na 72 holes allebei op -21 (de score waarmee Justin Harding zondag op dezelfde baan het Kenya Magical Open won). In de verlenging troefde Zuid-Afrikaan Van Tonder zijn Thaise opponent af met een birdie op de derde extra hole.   

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf