Topgolf

Valse start Van Dam aan westkust

Anne van Dam moet ervoor vrezen dat ook haar tweede toernooi van het seizoen voortijdig eindigt. Tijdens de openingsronde van de Kia Classic leverde ze veel slagen in op het veld, waardoor ze morgen vanaf +5 flink aan de bak moet.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam staat niet op de startlijst voor de ANA Inspiration (een major) van volgende week en dus kon ze zich volledig richten op een goede Kia Classic. Na 18 holes is een topklassering echter al ver weg op de door Arnold Palmer ontworpen Aviara Golf Club. Een vroege dubbel-bogey was nog niet onoverkomelijk, met name de 'stretch' met vijf opeenvolgende bogeys op de tweede negen vergrootte de achterstand van de Arnhemse in rap tempo. Op de afsluitende par-4 vond ze dan wel nog haar tweede birdie van de dag, waardoor ze op +5 uitkwam. Toen iedereen binnen was stond ze daarmee ruim buiten de top-100.

Comeback Wie nog geen succes 

Wie nog een teleurstellendere start kende in het druilerige Carlsbad, Californië, was de vrouw op wie donderdag alle ogen gericht waren. Michelle Wie West maakte na bijna twee jaar afwezigheid haar rentree. Het begin was er met een birdie, maar in het verloop van de ronde leverde ze alleen maar in. Na een 81 staat ze voorlaatste op +9. Dat is alweer vijftien slagen achter de Zuid-Koreaanse leider Inbee Park. De zevenvoudig majorwinnares deed op de openingsdag waar ze het beste in is, putts holen, en kwam na een foutloze ronde tot -6.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA