Topgolf

Van Meijel eindigt sterk en in top-15

Lars van Meijel heeft op de slotdag van de Qatar Masters nog een mooi sprongetje kunnen maken. In een stuk minder 'gusty' Doha bleef de Brabander tot aan de laatste hole foutloos, om in de top-15 te eindigen. Wil Besseling kende een rustige slotdag en finisht in het achterveld.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na drie dagen golf op de Education City Golf Club was het al wel duidelijk dat Rolf Muntz na ruim 20 jaar geen opvolger zou gaan krijgen. Wil Besseling en Lars van Meijel waren niet meer in contention, maar met name die laatste had nog wel zicht op een mooie eindnotering. De wind eiste op de slotdag een veel minder grote rol voor zichzelf op en dat creëerde kansen. Van Meijel sprong hier erg goed mee om, want na vijf pars om de ronde te beginnen vond hij op 5 en 6, de langste hole van de baan, twee birdies. Op de enige par-5 van de backnine beloonde de Bestenaar zichzelf bovendien met nog een birdie, waarna hij door een bogey op 18 nét niet foutloos bleef. Na een hoe dan ook goede dag golf mocht hij tekenen voor een 68 (-3), en op -1 voor het toernooi. Zijn gedeelde veertiende plaats is na een zevende klassering in Zuid-Afrika Van Meijels beste prestatie sinds zijn promotie naar het hoogste Europese niveau.

"Goed uit de winter gekomen"

"Ik heb de hele week vrij solide gespeeld", blikte Van Meijel tevreden terug op zijn seizoenstart, tevens zijn eerste toernooi met de ervaren Ier Owen Craig aan de tas. "Ik heb goede stappen gezet en ben blij hoe ik uit de winterperiode ben gekomen. Zo meteen vlieg ik door naar Nairobi, dan even ontspannen en dan ga ik weer aan de bak."

Zestien pars voor Besseling

De rustigere omstandigheden in Doha, zorgden ook bij Besseling voor een wat rustigere kaart. Zijn ene bogey poetste hij direct weg met een birdie, en na twaalf opeenvolgende pars bracht hij een 71 (level par) binnen om de week op +4 af te sluiten. Daarmee won hij nog een tiental plekken voor T47 in zijn eerste toernooi van het jaar. Net als de in Doha eerder uitgeschakelde Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing, trekken Besseling en Van Meijel nu naar Kenia.

Weer Rozner in de woestijn

Het bleef de hele slotdag spannend, maar uiteindelijk wist Antoine Rozner de Qatar Masters in zijn voordeel te beslissen met een sublieme putt op de afsluitende hole. Daarmee liet de 28-jarige Fransman Guido Migliozzi, Darren Fichardt en Gaganjeet Bhullar één slag achter zich. Voor Rozner was het de tweede zege in het Midden-Oosten in korte tijd, want in december van 2020 was hij ook al een keer de beste in Dubai.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf European Tour