Topgolf

Van Meijel houdt stand in harde wind

Voor de twee Nederlanders die zijn overgebleven in de Qatar Masters werd het een zware dag. In de wederom harde wind wist Lars van Meijel de schade beperkt te houden en zelfs nog wat plekken te winnen, terwijl Wil Besseling zakte in het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel en Wil Besseling bevonden zich na twee dagen in dezelfde situatie op de Education City Golf Club. Ze stonden na afwisselende rondes 69 en 72 op -1 voor het toernooi en mochten op ‘moving day’ al vroeg afslaan op hole 10. De landgenoten wisten dat ze goede zaken zouden doen als ze het vandaag ‘bij elkaar’ konden houden, want net als een dag eerder beloofde de wind weer flink de kop op te gaan steken. Enkele slagen winst en de bovenste plekken konden weleens terug in het spel komen.

Voor Van Meijel was de start nog uiterst voortvarend te noemen. Drie birdies en één bogey deden hem na zeven holes richting de top-20 bewegen (enkele uren later was -3 zelfs goed voor de top-10), maar een mindere fase met vier bogeys in korte tijd bracht hem weer terug de 'zwarte' cijfers in naar +1. Positief voor de Brabander was, dat het bijna geen enkele concurrent lukte wél slagen op te pakken. Zo won Van Meijel per saldo nog wat plekken, hij staat nu 28ste.

Vroege starttijd voor Besseling

Besseling ging het nog wat minder voor de wind, in tegenstelling tot gisteren toen hij zich juist kranig wist te weren tegen de lastige condities. Slechts één birdie was na 18 holes golf de oogst voor de beste Nederlandse golfer van 2020, die wel vier bogeys moest incasseren en ook een dubbel-bogey niet kon voorkomen. Door een ronde 76 (+5 en +4 totaal) zakt hij naar een positie rond de 60ste plek en zal hij voor de slotdag een vroege starttijd krijgen toegewezen.

Zege nummer zes voor Fichardt?

Ook voor de leiders was het alle zeilen bijzetten in Doha, waar veel dubbels en triples werden gemaakt. Darren Fichardt heeft bij het ingaan van de slotdag de koppositie in handen op -7, wat ook na dag 1 al de leidende score was. Verder is er nog alles om voor te spelen, want de gehele top-10 met daarin onder anderen Thomas Detry, Jamie Donaldson en Brandon Stone zit binnen vier slagen van routinier Fichardt.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf European Tour