Topgolf

Besseling en Luiten goed van start

Het kwartet Nederlanders op de European Tour is in het ‘Made in Himmerland’ weer compleet. De ontbrekende troef Joost Luiten liet op de eerste dag zien dat hij zijn zinnen heeft gezet op succes. Net als Wil Besseling.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten was een paar weken uit de roulatie vanwege darmproblemen. Hij verliet spoorslags de Canarische Eilanden waar hij bedankte voor een operatie en herstelde thuis in Bleiswijk. In Himmerland is de zesvoudige tourwinnaar er weer bij. In het Deense toernooi waar deze week een ‘handvol’ toeschouwers welkom is, speelde Luiten vroeg en was daarmee (want sterke wind in de middag) licht in het voordeel. Met vier birdies en een bogey nestelde `hij zich rap in de top-10 en hield dat plekje de hele dag vast.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Besseling

Laat op de dag kreeg hij gezelschap van onder meer landgenoot Wil Besseling. De Noord-Hollander leek op de eerste negen (-4) op weg naar een heel goede dagscore, maar na de turn kon hij de bogeys (twee) niet van de kaart houden. Toch kon hij zeer tevreden zijn met zijn ronde in 68 slagen.
Lars van Meijel zat ook in de ochtendshift en maakte het vooral op de eerste negen erg ‘bont’: vijf bogeys, een parretje, twee birdies en een eagle. Wie goed heeft meegeteld, komt ook tot de optelsom van +1. Dat werd op de tweede negen dankzij twee birdies nog -1 en in de top-40 na de eerste dag.

Vijf leiders

Voor Darius van Driel liep het niet zo goed af. Op zijn eerste negen holes maakten drie bogeys en een dubbel veel ‘kapot’. Die ene birdie na de turn kon niet voorkomen dat de Leidschendammer morgen een zware inhaalrace te wachten staat.
De leiding in Denemarken is in handen van vijf spelers die op -5 binnendruppelden. Onder de leiders Richard Bland, de 48-jarige Brit die twee weken terug zijn eerste toernooi op de European Tour won, Bernd Wiesberger en Pablo Larrazabal. Maar de opvallendste naam is die van de Fin Lauri Ruuska. In zijn allereerste ronde op de European Tour maakte hij zijn eerste hole-in-one als professional.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Leaderboard

 

 

 

 

 

 

Lees meer over
European Tour Topgolf