Topgolf

Van Dam level, Conners leidt op Kiawah

In de openingsronde van het Pure Silk Championship kwam Anne van Dam tot vier birdies, maar leverde ze deze slagen ook weer in. Vooral de 7 op hole 7 was een flinke smet op de Arnhemse kaart, al is er nog veel golf te spelen. In het PGA Championship ging Corey Conners donderdag het beste met de wind om.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na een kleine maand zonder toernooigolf, ging de wekker vanochtend al vroeg op de hotelkamer van Anne van Dam. Ze werd om 07.15 uur (plaatselijke tijd) op de eerste tee verwacht en ging meteen aan het werk. De Nederlandse gaf haar ronde met twee birdies een kickstart, maar moest die slagen nog op de eerste negen terug inleveren. Met name de dubbel-bogey op 7, de eerste par-5 van de River Course, was een slordige voor longhitter Van Dam. Daardoor liet ze zich echter niet uit het veld slaan, want twee nieuwe birdies volgden op 9 en 15 - de laatste daarvan dan toch nog op een par-5. Helaas kon Anne een bogey op 18 niet afwenden, waarna ze terug was op haar beginscore en net buiten de top-40 staat.

Omdat Van Dam al zo vroeg aan haar Pure Silk Championship was begonnen, moesten de meeste concurrenten nog beginnen laat staan binnenkomen. De leiding was op dat moment in handen van de nog foutloze Wei-Ling Hsu (-5) uit Taiwan, en bleef dat ook de rest van de dag. Wel kreeg ze op die score nog gezelschap van de Chinese Ruixin Liu. De comeback van tienvoudig LPGA-winnares Paula Creamer verliep nog niet zo soepel. 'The Pink Panther' kwam niet verder dan +5.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

PGA Championship

Tegelijkertijd begonnen de beste mannelijke golfers ter wereld aan het PGA Championship op Kiawah Island. Hier was het op de openingsdag een kwestie van de minste fouten maken in de wind en geduld hebben. Corey Conners slaagde daar het beste in. Het leek er lang op dat niemand lager dan -3 uit ging komen, maar de 29-jarige Canadees speelde zich in de middag met een ijzersterke ronde naar -5. Andere spelers die er goed voor staan zijn Viktor Hovland, Brooks Koepka (allebei -3), verdedigend kampioen Collin Morikawa, Phil Mickelson en Wil Zalatoris (allen -2). Het Belgische tweetal bestaande uit Thomas Detry en Thomas Pieters vinden we op +4 terug, net als Dustin Johnson na een afsluitende dubbel-bogey.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
LPGA Anne van Dam Topgolf