Topgolf

Alleen Van Driel houdt hoofd boven water

Van de drie Nederlanders in de Betfred British Masters heeft alleen Darius van Driel de shifting overleefd. In Zuid-Afrika houden Romy Meekers en Pasqualle Coffa de Nederlandse eer hoog.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Wil Besseling liet vorige week na een quarantaine-periode vanwege Covid-19 het laatste toernooi op de Canarische Eilanden aan zich voorbij gaan, maar deze week blijkt bij zijn rentree op de European Tour dat hij daar toch wel een jasje heeft uitgedaan. Op The Belfry kwam hij twee dagen lang gewoon niet in zijn spel. Met +10 over 36 holes -' keurig eerlijk' verdeeld over twee ronden - vertrekt hij door de achterdeur. Vandaag maakte hij geen enkele birdie, wel vijf bogeys.

Lars van Meijel had na een slechte eerste ronde ook wat terrein goed te maken. Met drie birdies na zes holes leek hij goed op weg te zijn, maar in het verdere verloop van de ronde bleven birdies uit en kwamen er bogeys op de kaart. Met +4 miste hij - ondanks een ronde onder par vandaag - ruim de cut.

Darius van Driel

Darius van Driel startte met +2 van de drie Nederlanders nog in de beste uitgangspositie, maar zeker niet in een situatie waarin hij zich heel veel kon permitteren. Des te knapper dat hij als een van de late starters op een moeilijke baan na een 'shaky' start de weg omhoog wist te vinden. Met drie birdies op de eerste negen (zijn tweede) katapulteerde hij zichzelf (veertig plekken winst) ruim boven de cutline. 

Toch was Van Driel zelf niet helemaal tevreden. ‘Het is een goede en lastige baan, maar mijn spel is ook een beetje wisselend. Matig vanaf de tee en dan creëer je weinig kansen. Morgen hopelijk wat strakker bij de afslagen en dan kan ik ook wat druk gaan zetten.’

Lage score

Op de baan in Sutton Coldfield is het niet onmogelijk om laag te gaan. Dat bewees ook vandaag een enkeling, zoals Julien Guerrier (-6). Maar met diezelfde score halverwege staat hij nog wel een slag achter op drie leiders, de Schotten Robert MacIntyre (ook -6 vandaag), Calum Hill en de Engelsman Richard Bland. Dat trio gaat met -7 aan kop.

Leaderboard

romy meekers

 

Ladies European Tour

Met het Big Green Egg Open in het vooruitzicht, zien we de komende weken ook weer enkele Nederlandse golfsters in actie op de Ladies European Tour, dat deze week het seizoen aftrapt in Zuid-Afrika. In de Investec South African Women's Open, dat ook meetelt voor de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour, houden Romy Meekers (foto) en Pasqualle Coffa de Nederlandse eer hoog. Op de Westlake Golf Club had van die twee Meekers vandaag de beste ronde. Na een ronde in 75 slagen (+3) is de Utrechtse terug te vinden in de top-25 en dat is een opsteker voor dag 2. Pasqualle Coffa had iets meer moeite met de baan, maar ook zij heeft na een ronde 77 (=5) nog voldoende perspectief in het eerste toernooi van de Race to Costa del Sol.

De leiding is handen van onder meer een van de lokale favorieten, Lee-Anne Pace. Met -2 deelt ze de koppositie met Lydia Hall uit Wales.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.