Nieuws

Ride & Play voor de Mentelity Foundation

Op 17 juni 2020 sprongen Derk, Naud en Merijn net na zonsopkomst op de fiets om langs 18 golfbanen te fietsen en daarmee geld op te halen voor de Mentelity Foundation. Op 9 juni 2021 doen ze dit opnieuw. En dit jaar gaat ex-paralympisch snowboarder Merijn Koek niet alleen fietsen, maar ook mee golfen!
Beeld: Merijn, Naud en Derk fietsen en golfen voor de Mentelity Foundation - Fotografie: Remco Meijer

Beeld: Merijn, Naud en Derk fietsen en golfen voor de Mentelity Foundation - Fotografie: Remco Meijer

Merijn Koek golft mee

In 2020 reed Merijn Koek op de fiets mee met de twee golfers. Merijn is geboren met een lichamelijke uitdaging. Hij heeft namelijk geen onderarmen en mist een onderbeen. Ondanks dat voltooide de ex-paralympisch snowboarder de hele fietsroute en wandelde hij alle 18 holes mee. Tot die dag had Merijn nog nooit verder dan 45 kilometer gefietst. “Zwaar? Nee hoor, en volgend jaar wil ik ook proberen te golfen.” De NGF heeft Merijn geholpen met het vinden van een goede golfprofessional. Hij heeft in totaal 10 golflessen gehad van Nick Goedhart van Golfbaan Het Woold. "Merijn heeft een goede core stability dus ik heb een goede verwachting van de ontwikkeling in zijn spel. We laten een driver aanpassen en zo kunnen we stap voor stap verder richting een goede voorbereiding op de tocht van 9 juni". We zochten het duo op in Asten (Noord-Brabant).

Extra flights en Daphne van Houten sluit aan

Waar de tocht in 2020 opkwam als een spontaan idee tijdens het fietsen, is er dit jaar nagedacht over de verdere ontwikkeling. "We hebben een nieuwe route uitgestippeld met medewerking van 18 andere golfbanen. Daarnaast start op iedere baan een extra flight zodat er ook leden van de betreffende club mee kunnen doen en last but not least; Nederlands Kampioene Daphne van Houten sluit bij ons aan!" Aldus initiatiefnemers Naud en Derk.

>>Wil je alvast een financiëel steuntje in de rug geven? Doneren is al mogelijk! Klik hier.

Ontstaan van het idee

Derk ter Braak (hcp 4,5) en Naud Frese (hcp 11,8), zijn fervente golfers én fietsers. Tijdens de eerste lockdown in 2020 waren de golfbanen gesloten en hebben de mannen veel gefietst. Toen ontstond het idee om zodra de golfbanen weer open zouden gaan 18 holes te spelen voor het goede doel. Maar dan wel op 18 verschillende golfbanen! Tussen die 18 golfbanen verplaatsen op de fiets! Alsof 155 kilometer op de fiets met 18 holes golfen nog niet pittig genoeg was, hadden ze ook afgesproken om het nog iets uitdagender te maken (en qua bagage op de fiets iets minder zwaar): maximaal drie golfclubs per persoon waaronder een putter. In 2020 haalde het drietal ruim € 8.000 op voor de Mentelity Foundation.

Nieuwe route, 18 andere golfbanen

In 2020 bezocht het drietal de golfbanen rondom Amsterdam en het Kennemerland. De route van 2021 gaat over de Utrechtse Heuvelrug. Dat wordt dus 133 kilometer fietsen langs de onderstaande golfbanen met daarna genoemde starttijd.

Golfbaan

Verwachte
aankomsttijd                                     

Golfsociëteit De Lage Vuursche  06:00
Golfpark De Biltse Duinen  06:41
UGC De Pan  07:21 
Schaerweijde Golf  08:02
GC Kromme Rijn  08:49
UGC Amelisweerd  09:34
The Mondial  10:19 
Health Center Hoenderdaal  11:30
Doornse GC  12:18
GC Anderstein  13:09
GC De Hoge Kleij   14:08
Golfpark Soestduinen  14:59
Golfvereniging Hoogland  15:53
Goyer G&CC   17:04
Golfpark Spandersbosch  17:52
Golfclub 't Jagerspaadje  18:36
Gooise GC  19:17
Hilversumsche GC   20:06

Wil je de teams zien spelen op een van de clubs, zorg er dan voor dat je 10 minuten voor de verwachte aankomsttijd aanwezig bent op de betreffende golfbaan. Let goed op de voor dat moment geldende coronamaatregelen. GOLF.NL doet live verslag via de website en Instagram.

Wil je alvast een financiële steuntje in de rug geven? Doneren is al mogelijk! Klik hier.

Hieronder is het liveblog te lezen en de aftermovie van de eerste editie van Ride & Golf in 2020.